GALAŢI: Portal online la Spitalul de Copii. Investigaţiile, la îndemâna pacienţilor

Versiune tiparSend by emailPDF version

La Spitalul de Copii, pacienţii pot de acum accesa instant un portal online pentru a-şi vizualiza rezultatul investigaţiilor şi dosarul de sănătate. Acesta reprezintă unul dintre efectele programului „Eficientizarea serviciilor medicale prin crearea unui proiect de e-Sănătate la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii, Sfântul Ioan”. Acest program a fost implementat cu fonduri europene nerambursabile. 24 de luni a durat realizarea programului şi a fost necesară achiziţia de 32 noi calculatoare şi de două noi servere ca să poată stoca toată informaţia.

„În urma implementării acestui proiect, s-a creat un portal prin care pacienţii care ne vizitează, cu voia sau fără voia lor, pot să îşi acceseze datele personale. Vor primi, la solicitarea dânşilor, un cod 

care le va facilita accesul la acest portal şi vor vizualiza toate informaţiile din dosarul lor de sănătate care se află la nivelul spitalului, inclusiv analize, diagnostice etc. Noi deja eram informatizaţi, aveam deja pornită o bază de colectare, dar toate acestea se strângeau izolat, iar acest proiect a făcut ca să le interconectăm. Evident că datele sunt disponibile şi pentru cadrele medicale şi asa comunicăm mai uşor şi între noi. Asta înseamnă timp mai mult de stat cu pacientul şi costuri reduse.

În momentul în care furnizorii şi instituţiile care comunică cu noi ne solicită anumite date, noi putem să le furnizăm informaţiile mult mai uşor şi mult mai rapid după ce am implementat acest sistem. Suntem mândri că acum avem probabil cea mai mare bază de date, deoarece noi din 2007 avem date la nivel de pacient, dar ce nu aveam înainte, nu aveam această integrare ca atunci când vedem datele pacientului să avem imediat acces şi la tot ce înseamnă investigaţii şi istoricul pacientului”, a precizat dr. Victoriţa Ştefănescu, manager Spitalul de Copii Galaţi.

La încheierea proiectului au participat prefectul Dorin Otrocol şi prof.dr. Aurel Nechita, Facultatea de Medicină Galaţi. Bugetul proiectului a fost de 1.984.331 lei.

Lasă un comentariu