GALAŢI: Pompierii vă învaţă cum să aveţi sărbători de iarnă în siguranţă. 100 de cadre I.S.U sunt pregătite să intervină de Sărbători

Versiune tiparSend by emailPDF version

Peste 100 de pompieri şi echipaje SMURD din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi sunt pregătiţi să intervină în timpul sărbătorilor de iarnă.

Dacă este greu de evitat o acutizare a unei boli cronice sau un accident, pot însă fi evitate incendiile care pot fi cauzate chiar de artificiile sau bradul de Crăciun. Pompierii gălăţeni ţin ca, înainte de Sărbători, să ne arate ce sfaturi simple, odată urmate, ne feresc de dezastrele de Sărbători.

„Pentru a evita producerea unor evenimente nedorite, în preajma sărbătorilor de iarnă, pompierii vă sfătuiesc să nu lăsaţi ferestrele de la locuinţă sau balcoane deschise atunci când părăsiţi domiciliul, deoarece pot pătrunde în interior elemente incandescente de la artificii. La părăsirea încăperilor în care se folosesc aparate electrice, acestea vor fi obligatoriu scoase de sub tensiune, iar copiii nu vor fi lăsaţi nesupravegheaţi în încăperi cu focul aprins în sobe, cu aragazul sau alte aparate electrice în funcţiune.

În cazul în care doriţi să vă umpleţi casa de lumină, asiguraţi-vă că nu suprasolicitaţi instalaţiile electrice, că firele sunt în stare bună şi izolate, iar prizele şi triplele prelungitoarelor sunt în stare perfectă de funcţionare, nu lăsaţi în funcţiune instalaţia şi decoraţiunile electrice atunci când plecaţi de acasă. În acest fel, veţi evita un posibil scurtcircuit, cauză frecventă a producerii incendiilor.

Atenţie deosebită trebuie îndreptată şi asupra pomului de Crăciun, acesta va avea cu siguranţă un loc de cinste în fiecare locuinţă. Nu folosiţi însă pentru decorarea sa lumânări, artificii, instalaţii de lumini cu improvizaţii sau alte obiecte ce ar putea genera un incendiu. Fie natural sau din plastic, ţineţi pomul de Crăciun cât mai departe de sursele de căldură precum sobe, reşouri etc. Nu lăsaţi în casă copiii nesupravegheaţi, chiar dacă spuneţi că lipsiţi doar un minut. O clipă este suficientă pentru ca o tragedie să se producă. Nu îi lăsaţi nici să se joace cu artificii, petarde sau pocnitori, acestea din urmă fiind foarte periculoase şi în acelaşi timp ilegale.

Managerii unităţilor publice sunt rugaţi să nu organizeze jocuri pirotehnice decât după obţinerea autorizaţiilor prevăzute de lege şi prin angajarea unor specialişti autorizaţi care să realizeze astfel de activităţi”, a precizat mr. Eugen Chiriţă, ISU Galaţi.

Pompierii mai cer populaţiei să nu parcheze autoturismele în locuri aglomerate sau pe străzi şi intrări înguste, deoarece, în cazul izbucnirii unui incendiu, pot obstrucţiona intevenţia autospecialelor.

Cadrele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă urează tuturor gălăţenilor sărbători fericite, un an nou mai bun.

Lasă un comentariu