Galaţi: Poliţiştii şi procurorii gălăţeni au destructurat o reţea de contrabandă cu ţigări. Marfa era adusă din Ucraina, în România, pe barje!

Versiune tiparSend by emailPDF version

Poliţiştii gălăţeni de combatere a criminalităţii organizate din Galaţi și procurorii D.I.I.C.O.T. au destructurat o grupare specializată în contrabandă cu ţigări. Marfa era adusă în România, pe Dunăre, din Ucraina, pe barje, iar de aici, distribuită membrilor reţelei, organizate în patru judeţe. Acţiunea oamenilor legii s-a soldat cu conducerea, astăzi, la audieri, a 25 de persoane, reţinerea a patru persoane şi cu descoperirea şi confiscarea a nu mai puţin de 220.000 de ţigarete de contrabandă!

Potrivit IGPR, „La data de 8 decembrie a.c., poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Galaţi, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. –S.T. Galaţi, au efectuat 27 de percheziţii domiciliare, pe raza judeţelor Galaţi, Constanţa, Ialomiţa şi Brăila, pentru depistarea unor persoane bănuite de contrabandă cu ţigarete. De asemenea, a fost percheziţionată o navă (barjă cu împingător), sub pavilion ucrainean, ce a fost oprită pe Dunăre, în dreptul municipiului Brăila. La acţiune au participat și poliţişti din structurile de crimă organizată de pe raza judeţelor Constanţa, Ialomiţa şi Brăila, precum şi jandarmi. În urma percheziţiilor, poliţiştii au ridicat în vederea confiscării 100.000 de ţigarete, descoperite pe navă şi 120.000 de ţigarete de la locuinţele percheziţionate. Din cercetări a reieșit că mai multe persoane ar fi constituit un grup infracţional organizat, specializat în introducerea în România, prin punctele de trecere ale frontierei de stat şi prin alte locuri decât cele stabilite pentru controlul vamal a peste 45.000 de pachete de ţigarete, care ulterior ar fi fost comercializate în mai multe judeţe. Ţigaretele ar fi fost introduse ilegal în ţară, din Ucraina, prin intermediul convoaielor de barje care tranzitau România, pe Dunăre, către Serbia. 25 de persoane au fost conduse la audieri. Patru dintre acestea (1 cetăţean ucrainean şi 3 cetăţeni români) au fost reţinute pentru 24 de ore, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat şi contrabandă calificată cu ţigarete, în formă continuată.

Persoanele reținute urmează să fie prezentate magistraţilor, cu propunere de arestare preventivă. Documentarea activității grupării s-a realizat cu sprijinul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul I.G.P.R. și al S.R.I”.

Lasă un comentariu