Galaţi: PNL are acelaşi şef şi la judeţ şi la municipiu

Versiune tiparSend by emailPDF version

Senatorul George Stângă, în vârstă de 35 de ani, a fost ales, sâmbătă, preşedinte al filialei judeţene PNL Galaţi- care a fost condusă timp de aproape 21 de ani de Victor Paul Dobre-, după ce în urmă cu o săptămână a fost ales preşedinte al organizaţiei municipale PNL Galaţi.

Un număr de 440 de delegaţi s-au întrunit, sâmbătă, în cadrul Consiliului de Coordonare Judeţean al PNL Galaţi, pentru a-şi alege preşedintele. În cursă s-au înscris iniţial patru candidaţi: deputatul Victor Paul Dobre, care conduce filiala gălăţeană de 21 de ani,  senatorul George Stângă, preşedinte al organizaţiei municipale PNL Galaţi, fostul deputat George Scarlat şi fostul consilier judeţean Cătălin Paraschiv.

Imediat după deschiderea lucrărilor Consiliului de Coordonare Judeţean al PNL Galaţi, Dobre şi-a anunţat retragerea candidaturii, iar în urma celor 440 de voturi valabil exprimate, patru fiind declarate nule, George Stângă a obţinut 298 de voturi, George Scarlat 96 de voturi, iar Cătălin Paraschiv 46 de voturi.

Stângă a declarat că a decis să candideze şi pentru funcţia de preşedinte al filialei judeţene în urma discuţiilor avute cu consilierii locali şi cu primarii liberali.

„Întotdeauna visul meu a fost să preiau preşedinţia organizaţiei judeţene. A fost un moment de cumpănă, în care am analizat foarte bine, dar factorul determinat - colegii mei, preşedinţii de organizaţii locale, primarii, o parte, au fost cei care m-au susţinut şi cei care m-au determinat să candidez şi pentru această funcţie”, a spus Stângă.

Întrebat ce mesaj are pentru liberalii care l-au criticat pentru că a candidat la preşedinţia organizaţiei judeţene la numai o săptămână după ce a fost ales preşedinte al organizaţiei municipale, Stângă a răspuns: „Sper ca prin activitatea pe care o voi desfăşura în perioada următoare să îi conving că am fost cea mai bună alegere pentru preşedinţia organizaţiei judeţene, că sunt o persoană determinată, o persoană energică, care îşi doreşte să fie în parteneriat continuu şi în dialog, atât cu colegii, cât şi cu cetăţenii”.

Stângă a precizat că organizaţia municipală PNL Galaţi va fi condusă interimar, până la noi alegeri, de unul dintre cei doi prim-vicepreşedinţi.

În urmă cu o săptămână, Stângă a fost unicul candidat pentru funcţia de preşedinte al organizaţiei municipale PNL Galaţi fiind ales cu 262 de voturi pentru, zece voturi fiind anulate.

George - Cătălin Stângă are 35 ani, a fost preşedinte al TNL Galaţi şi este de profesie jurist

Lasă un comentariu