Galaţi: Plaja Dunărea ar putea fi redeschisă, numai pentru băi de soare, în 2-3 săptămâni. Accesul ar putea fi gratuit

Versiune tiparSend by emailPDF version

Primarul Ionuţ Pucheanu şi viceprimarul Sorin Enache, însoţiţi şi de alţi oficiali ai Primăriei Galaţi, au fost vineri la plaja Dunărea, acum închisă. Reprezentanţii Primăriei au vrut să vadă care este acum exact starea plajei, unica publică din Galaţi. Primarul speră să o dea în folosinţă, dar numai strict pentru plajă, nu şi pentru scăldat, în câteva săptămâni.

„Sperăm ca într-un răstimp destul de scurt, să putem reamenaja plaja, însemnând să aducem nisip pentru a amenaja o plajă aşa cum trebuie, şi singurul lucru pe care îl putem face să redeschidem plaja, este să refacem toaletele şi duşurile. Totul se va face din banii primăriei. Dacă intrăm în parteneriate şi în orice altă formă de asocieri, cu siguranţă şi primăvara viitoare ne va prinde în aceeaşi formulă. Prin urmare, pe fondurile Primăriei, pentru că investiţiile nu sunt unele într-atât de consistente, încât să nu se poată face acest lucru pentru a reda gălăţenilor, pentru cât a mai rămas din vara aceasta, să sperăm că ţine şi septembrie cu noi şi să avem şi un august plin şi măcar o jumătate din septembrie, pentru ca gălăţenii să aibă unde veni, cel puţin cetăţenii din zona turnului de televiziune. Din păcate, nici ştrandurile private nu prea sunt sau cele care sunt nu sunt, nu sunt foarte aproape de Galaţi, sunt la o distanţă de cel puţin 10 kilometri, mă refer la cele de la Gârboavele. Acesta este singurul lucru pe care îl putem face, într-o formulă rapidă şi aşa la nivel incipient, nimic altceva. Tiimpul, din păcate, nu e de partea noastră. Mi-aş dori ca la sfârşitul lunii acesteia, atât plaja, cât şi duşurile şi toaletele, să fie funcţionale. Bazinele nu vor fi deschise. Se va lucra pentru a se da o faţă comercială. Vom discuta dacă este vorba şi de o taxă, pentru că, la cât au suferit, am putea să lăsăm liber acces. În trei săptămâni am putea avea acces la plajă”, a spus, la finalul vizitei, primarul Ionuţ Pucheanu.

Gălăţenii sunt nemulţumiţi că nu mai au de ani buni o plajă publică unde să poată merge fără a scoate o grămadă de bani din buzunar.

Lasă un comentariu