GALAŢI: Perdele de aer şi banchete noi în Urgenţa Judeţeanului, prin Asociaţia SMURD Galaţi, din donaţia gălăţenilor

Versiune tiparSend by emailPDF version

De acum înainte, perdele de aer ajută la păstrarea unei temperaturi normale în Unitatea Primiri Urgenţă a Spitalului Judeţean. Tot de acum înainte, unitatea a fost dotată cu 15 banchete noi. Aceste dotări reprezintă o parte a investiţiilor făcute de Asociaţia SMURD Galaţi, din banii donaţi de gălăţeni, pentru un serviciu de urgenţă performant.

„Darurile tot vin de o perioadă de timp, începând cu investiţiile substanţiale la apartamentele de serviciu ale piloţilor şi personalului de întreţinere, continuând cu investiţiile care s-au făcut la punctul de operare aeromedical şi cu echipamentul pentru o parte din personalul medical de pe maşinile şi elicopterul SMURD şi pentru medicii rezidenţi pentru care am reuşit să găsim bunăvoinţa şi banii pentru a le cumpăra echipamentele de protecţie necesare. Prin Asociaţia SMURD Galaţi, s-au primit aceste 15 banchete, care au câte trei locuri, pentru folosinţa Unităţii de Primiri Urgenţe. Ne dorim ca gălăţenii să păstreze aceste bănci, de aceea le-am luat metalice şi din inox. Şi să nu uităm nici de pernele de aer cald care suplimentează şi uşurează totodată munca sistemului de climatizare din clădire. Am trăit nişte zile în care pur şi simplu noul sistem nu făcea faţă şi au fost montate aceste perne, iar cum avem o temperatură optimă pentru desfăşurarea actului medical. Vă amintiţi că au fost perioade în care erau cinci grade iarna şi 45 de grade vara, la patul bolnavului. S-a mai achiziţionat şi am primit un calculator specializat la dispeceratul integrat ISU-SAJ_SMURD, pentru operatorul SMURD din cadrul dispeceratului. Utilitatea lui se va vedea chiar de astăzi, pentru că asistentul, de fapt toţi asistenţii, care în decurs de câteva săptămâni au fost instruiţi, vor începe să lucreze pe el şi să dispecerizeze cazurile SMURD care vin prin 112. Ne dorim o maşină de teren, pentru că maşina noastră de medic are o vechime de aproape nouă ani. Cea de acum, deşi are doar 160.000 de kilometri, dar a beneficiat de menţenanţă de peste 50.000 de lei, bani pe care îi asigură tot Asociaţia SMURD. O maşină nouă, poate una de teren, ar costa 130.000 de euro nouă, cu toate dotările necesare”, a precizat dr. Angel Trifan, medic şef UPU SMURD Spitalul de Urgenţă Galaţi.

Cei la Asociaţia SMURD Galaţi vor ca în acest an să strângă mai mulţi bani de la gălăţeni pentru a reuşi să ajute la dotarea unui serviciu de care întregul judeţ are nevoie. „Pentru anul acesta am colectat de anul trecut 35.000 de mii lei, sumă care nu a fost cea dorită de noi. Sperăm ca anul acesta să avem o sumă mai mare în urma campaniei de 2%, sau eventual alte posibilităţi din partea unor firme, pentru că ne-am propus să achiziţionăm maşina medicului. Este un proiect foarte important pentru noi şi cred că este posibil. Nu pot să vă dau numărul gălăţenilor care au donat cei 2%, dar pot să vă spun că sumele sunt din ce în ce mai mici, deoarece nu am avut o promovare de fiecare dată aşa cum trebuie. Anul acesta ne-am propus să avem o cu totul altă conduită, să venim din aproape în aproape şi să dăm explicaţia cetăţenilor că din cei 2% s-au făcut anumite investiţii care sunt necesare pentru medicina de urgenţă”, a precizat Costică Voicu, preşedintele Asociaţiei SMURD Galaţi.

Lasă un comentariu