Galaţi: Paşaport românesc fals, descoperit la P.T.F. Oancea

Versiune tiparSend by emailPDF version

Poliţiştii de frontieră gălăţeni din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Oancea au depistat un cetăţean din Republica Moldova, care a prezentat la controlul de frontieră un paşaport românesc fals.

În data de 04 aprilie a.c., în jurul orei 03.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Oancea, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, un bărbat din Republica Moldova, în vârstă de 26 ani, pasager într-un microbuz înmatriculat în Bulgaria. La controlul de frontieră, tânărul a prezentat un paşaport cu însemnele autorităţilor din România, moment în care poliţistul de frontieră a încercat să facă identificarea persoanei după metoda portretului vorbit. Acesta s-a adresat bărbatului, care nu a reacţionat la auzul numelui trecut în documentul de călătorie. Ulterior, tânărul moldovean a prezentat un alt paşaport valabil emis de autorităţile din Republica Moldova, pe numele Sergiu C., în baza căruia a intrat legal în România. Efectuându-se verificări amănunţite, s-a constatat că paşaportul românesc este falsificat prin înlocuirea fotografiei şi a datelor din fila informatizată. Tânărul a declarat că dorind să ajungă în Germania, nu i s-a permis intrarea în Ungaria, având interdicţie de intrare în Spaţiul Schengen. A luat decizia de a rămâne în municipiul Timişoara de unde a luat legătura telefonic cu o persoană care se afla în Germania, care i-a promis că, în schimbul sumei de 20 euro, îi va procura un document de călătorie, în baza căruia avea posibilitatea de a ajunge pe teritoriul Germaniei. După ce a intrat în posesia paşaportului românesc, tânărul moldovean a arătat documentul unei alte persoane care i-a spus că acesta este fals şi nu va putea trece frontiera, fapt pentru care a luat hotărârea de a se întoarce în Republica Moldova.

Poliţiştii de frontieră efectuează în cauză cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de complicitate la fals material în înscrisuri oficiale, fals privind identitatea şi uz de fals.

Lasă un comentariu