Galaţi: Orăşelul Copiilor, reabilitat cu minim 308 şi maxim 715 lei/mp

Versiune tiparSend by emailPDF version

Începând de astăzi, Orăşelul Copiilor din Ţiglina I este deschis, după lucrări de reabilitare începute în urmă cu peste un an şi finanţate de Primăria municipiului Galaţi, lucrări ce aveau ca termen final de execuţie, 16 septembrie 2015 (conform panoului de lucrări). Potrivit Biroului de Presă al Primăriei Galaţi, valoarea totală a investiţiei este de 3,39 milioane lei (cu TVA inclus), fiind realizată de o asociere între firmele Lemacons, Ischia şi Servland. În Orăşelul Copiilor au fost amplasate bănci, au fost amenajate diverse locuri de joacă pentru copii, toate suprafeţele având covoraşe antitraumă, s-au mai amenajat şi o fântână arteziană, dar şi alei pentru plimbarea cu rolele sau bicicletele, iar pentru iubitorii de tenis există un teren cu suprafață de zgură.

Potrivit Biroului de Presă al Primăriei Galaţi, datele investiţiei sunt următoarele: "suprafața totală: 11.000 mp; spații verzi: 6.260 mp; sistem irigații. Mobilier urban: bănci, coșuri gunoi, cișmele apă; locuri joacă/agrement: 1. Zona copii 1 - 5 ani; 2. Zona copii 6 - 12 ani; 3. Zona copii 11 - 15 ani; 4. Tiroliană; 5. Teren sport; 6. Zonă fitness".

Dacă se scade din suprafaţa totală, suprafaţa ocupată cu spaţii verzi, rămâne o suprafaţă totală de 4.740 de mp, pentru amenajarea cărora s-au alocat cei 3,39 milioane lei. Matematic, acest lucru înseamnă că s-au cheltuit circa 700 de lei/mp (mai exact, 715,18 lei). Dacă însă raportăm banii alocaţi de la bugetul local pentru reamenajarea întregii suprafeţe a parcului, de 11.000 mp, reiese că s-au alocat 308 lei pentru fiecare metru pătrat reabilitat.

Lasă un comentariu