Galaţi: "Opt ore peste program pentru o cauză bună" pot face diferenţa

Versiune tiparSend by emailPDF version

Fundaţia Comunitară din Galaţi a lansat sesiunea de înscriere a voluntarilor pentru a participa la proiectul “8 ore peste program pentru o cauză bună”. Potrivit Amaliei Ene, de la Fundaţia Comunitară-Galaţi, ONG care derulează acest proiect, proiectul a luat naştere, prima oară, în Olanda şi acum se derulează, anual, în diverse state europene. El a luat naştere pentru a oferi, pe de o parte, ajutor ONG-urilor care au nevoie de aşa ceva şi pe de altă parte, pentru a oferi oportunitatea de a acorda ajutor celor care lucrează, sunt ocupaţi, iar din cauza programului încărcat nu reuşesc să îşi dedice timp şi pentru cauzele sociale în care ar vrea să se implice. Proiectul “8 ore peste program pentru o cauză bună” se petrece astfel: voluntarii se adună, în general într-o noapte de weekend, perioadă în care, alături de alţi voluntari, acordă sprijin şi consiliere ONG-urilor care au nevoie de aşa ceva. Prin brainstorming şi multă implicare, voluntarii pun la cale, într-o noapte, soluţii pe care, altfel, ONG-urile, ar trebui să le obţină cheltuind mult timp, dar şi mai ales bani, fonduri de care asociaţiile nu dispun.

Cele “8 ore peste program” din acest an, de la Galaţi, se vor desfăşura în noaptea de 31 martie spre 1 aprilie, gazdă fiind Fundaţia Comunitară – Galaţi, organizatoare, pentru al doilea an consecutiv, a evenimentului. Voluntarii îşi pot oferi experienţa pentru ajutarea a şapte ONG-uri (de la asociaţii pentru susţinerea părinţilor copiilor cu autism, până la cele de sprijin a persoanelor cu dizabilităţi) care încearcă să îşi popularizeze activităţile.

Printre ONG-urile care au nevoie de ajutor se numără: Fundaţia „Cuvântul Întrupat” – ajutor pentru reconstrucţie- reorganizare site, Grup Iniţiativă Sprint – ajutor pentru identitate vizuală, campanie social media, Asociaţia Părinţilor Copiilor Slab Văzători şi Nevăzători - sprijin pentru crearea unei identităţi şi vizibilităţi a asociaţiei, modalităţi de promovare a proiectului în scopul strângerii de fonduri, Asociaţia Sprijin pentru Părinţi şi Copii cu Autism APCA – sprijin pentru crearea unui magazin online pentru produsele realizate de beneficiarii asociaţiei, Fundaţia Inimă de Copil – sprijin pentru stabilirea unei strategii de marketing pentru proiectul “Ateliere cu Suflet”, Asociaţia Persoanelor cu Handicap Sporting Club – sprijin pentru stabilirea unui calendar cu activităţi pentru derularea unei campanii de conştientizare şi sensibilizare, Grupul Iniţiativă Dezvoltare Personală Copii – ajutor pentru un plan de promovare a proiectului „Atelierere Bucuriei”. Pentru toate cele 7 proiecte (ce pot fi consultate la https://docs.google.com/presentation/d/1_AldpOX-OZGMppRXWYUhxfLYfWPi5ImlasbxP30uY4w/pub?start=true&loop=true&delayms=3000&slide=id.gf0271ef41_0_151) sunt aşteptaţi voluntari cu experienţă în: web development, marketing, comunicare strategică, social media, PR, concepte creative, strategie de brand, comunicare online, business şi management, sales marketing şi organizări evenimente. Voluntarii se pot înscrie în proiect până pe 14 martie, fie la adresa 8-i@fundatiacomunitaragalati.ro sau accesând Înscriere voluntari – Galati – 8 Hours' Overtime for a Good Cause.

Lasă un comentariu