Galaţi: O nouă cameră senzorială va fi deschisă la Galaţi

Versiune tiparSend by emailPDF version

Ziua Internaţională a Persoanelor cu Dizabilităţi va fi marcată de Fundaţia „Inimă de Copil” prin inaugurarea unei camera senzoriale, amenajată cu sprijinul ING Bank prin proiectul „Împreună pentru viitorul lor” şi a unui nou serviciu, Terapia Vojta, în cadrul Centrului multifuncţional de recuperare şi reabilitare pentru copii cu întârzieri în dezvoltare şi dizabilităţi. Evenimentul va avea loc pe data de 03 decembrie 2015, ora 10.00, la Biblioteca Franceză „Eugene Ionesco”.

Programele terapeutice desfăşurate în interiorul camerei senzoriale includ jocuri speciale de dezvoltare pentru copii cu dificultăţi de învăţare, copii cu comportament dificil, copii cu autism, cu deficienţe neuropsihice şi copii autoagresivi. Camera senzoriala este un mediu în care activităţile stimulative şi experienţele sunt utilizate pentru a creşte conştienţa şi comportamentele pozitive pentru persoanele cu deteriorari severe senzoriale sau probleme neurologice.

Tot în cadrul Centrului multifuncţional, devine accesibilă pentru prima dată, în zona de S-E a României, terapia Vojta, terapie globală ce poate fi folosită din primele zile de viaţă ale copilului.

Tratează prin modificarea reflexului de activitate al copilului şi orientarea dezvoltării neuromotorii spre căile fiziologice, modificarea automatismelor spinale în leziuni ale măduvei spinării, controlul respiraţiei, în vederea creşterii capacităţii vitale, controlul reacţiilor neuro-vegetative şi susţinerea unei creşteri echilibrate a sistemului locomotor, prevenirea degradării ortopedice în cazurile patologice severe.

Trebuie precizat că, Centrul multifuncţional de recuperare şi reabilitare pentru copiii cu dizabilităţi al Fundaţiei „Inimă de Copil”, funcţionează din anul 2010 şi deserveşte anual un număr de 70 - 80 de copii, cu vâarste între 0 – 12 ani, cu dizabilităţi sau întârzieri în dezvoltare, din judeţele Galaţi, Tulcea şi Brăila.

Centrul multifuncţional de recuperare şi reabilitare pentru copiii cu întârzieri în dezvoltare, Galaţi, funcţionează în incinta Centrului de Plasament „Ion Creangă” (strada Blaj nr.11, Ţiglina III).

Lasă un comentariu