GALAŢI: O fuziune cel puțin ciudată – Dobre și Resmeriță își strâng mâna, iar Ciumacenco îl atacă pe Marius Stan!

Versiune tiparSend by emailPDF version

Deși, cel puțin la nivel declarativ, între PNL și PDL Galați nu există niciun motiv de ceartă - din contră, vorbim de armonie, în contextul apropiatei fuziuni prin comasare a celor două partide - există cel puțin un democrat-liberal care își atacă viitorul/nou coleg de partid. Este vorba despre (încă, până la înregistrarea, oficială a noului PNL, rezultat din fuziunea acestuia cu PDL) președintele Organizației Municipale a PDL, Nicușor Ciumacenco, cel care nu pierde nicio ocazie de a-l ataca pe primarul liberal Marius Stan. Dincolo de impresia generală creată prin astfel de atacuri - și anume, aceea că Nicușor Ciumacenco nu a căpătat nici acum maturitatea politică de a-și depăși înfrângerea din alegerile locale din 2012, când contracandidatul său la funcția de primar, Marius Stan, a întrunit votul majorității alegătorilor - atacurile pe care fostul viceprimar (să nu uităm, pe atunci tânără speranță a PSD!) le aruncă spre liberalul Marius Stan ar putea afecta armonia politică din viitoarea structură ce urmează să ia ființă în urma fuziunii prin comasare a PNL cu PDL. Este la fel de adevărat că nici colegii liberali ai lui Marius Stan nu sunt extrem de mulțumiți de activitatea primarului, caz în care atacurile lui Ciumacenco îndreptate împotriva actualului primar ar putea fi, de fapt, „mâna lungă” a deputatului Victor Paul Dobre, dezamăgit în repetate rânduri de conduita celui pe care l-a sprijinit, în cadrul USL, să candideze la funcția de primar. Cum însă reproșurile directe la adresa lui Marius Stan nu reprezintă stilul liberalului Victor Paul Dobre - care mereu a evitat conflictele pe față, tactică ce i-a și adus o carieră politică îndelungată - , vocea lui Nicușor Ciumacenco ar putea fi exact „porta-vocea” de care liberalii au nevoie pentru a-și tempera primarul.

Fostul viceprimar îl atacă pe actualul primar, prin comunicate de presă, deși ar putea discuta față în față, ca și colegi de partid ce vor fi!

La doar câteva minute după ce, astăzi, în sediul PNL de pe strada Universității, liderii Victor Paul Dobre și Doruleț Resmeriță își strângeau mâinile și declarau cât de încântați sunt de fuziunea PNL cu PDL, președintele Organizației Municipale a PDL Galați, Nicușor Ciumacenco, a deschis o tiradă de acuze la adresa primarului PNL. În cadrul unei conferințe de presă la sediul PDL, Ciumacenco i-a reproșat primarului liberal sumele foarte mari de bani investite în sistemul de termoficare - în condițiile în care Apaterm este aproape de faliment, iar Electrocentrale, în insolvență. Potrivit lui Ciumacenco, primarul Marius Stan a avizat cheltuirea a 8,5 milioane de euro pentru modernizarea punctelor termice ale Apaterm, dar și pentru cumpărarea de țevi de oțel sau pentru deratizare. Interesant este că Nicușor Ciumacenco apelează la comunicate de presă pentru a-i pune câteva întrebări primarului (întrebări cu privire la asigurarea agentului termic pentru populație, la iarnă), discuții pe care, însă, le-ar fi putut face și față în față, având în vedere că atât fostul viceprimar, cât și Marius Stan sunt... aproape colegi de partid!

Lasă un comentariu