GALAŢI: Oţelul susţine schimbarea sistemului competiţional

Versiune tiparSend by emailPDF version

În ultima vreme au apărut tot mai mulţi reprezentanţi ai cluburilor din Liga I care doresc să schimbe sistemul competiţional încă din acest sezon, în sensul reducerii numărului de echipe care vor retrograda. Înaintea actualei ediţii de campionat s-a decis ca nu mai puţin de şase echipe să pice în liga secundă şi să promoveze numai două. Astfel s-ar ajunge la 14 echipe în Liga I şi s-ar juca în sistem play-off şi play-aut.

Totuşi, mai multe cluburi doresc să obţină o nouă modificare, de a retrograda numai patru echipe în acest sezon. Printre cluburile care doresc această schimbare se numără şi FC Oţelul, aflat pe ultimul loc în Liga I după 13 etape.

„Cred că 14 echipe sunt puține pentru fondul de jucători din România. Play-off și play-out se poate juca și în 16 echipe. 14 echipe sunt puține, se va restrânge aria de selecție. Noi vom susține schimbarea sistemului, sunt niște discuții, dar Liga Profesionistă nu este foarte fericită de schimbarea sistemului competițional”, a spus Ovidiu Burcă, managerul sportiv al FC Oţelul.

În momentul de faţă, pentru a obţine salvarea de la retrogradare, Oţelul trebuie să depăşească cinci echipe în clasament şi să recupereze o diferenţă de şase puncte. În cazul în care s-ar modifica sistemul, atunci gruparea roş-alb-albastră ar avea de depăşit doar trei echipe şi de recuperat cinci puncte.

Lasă un comentariu