Galaţi: Numărul gălăţenilor bolnavi de viroze şi pneumonii a crescut cu peste 500 de la o săptămână la alta

Versiune tiparSend by emailPDF version

Variaţiile mari de temperatură de la zi la noapte, variaţiile de temperatură de la o zi la alta, dar şi lipsa căldurii din cea mai mare parte a caselor, a dus la o continuă şi alarmantă creştere a infecţiilor respiratorii.

„În ultima săptămână de raportare, s-au înregistrat 2.953 de persoane cu viroze respiratorii, cu peste 400 în plus faţă de săptămâna anterioară de raportare. Cel mai mare număr de cazuri s-a înregistrat la categoria de vârstă 5-14 ani, unde sunt 981 de cazuri, din cele 2.935 raportate. Pe lângă condiţiile prielnice dezvoltării acestor afecţiuni, create de anotimpul rece, se adaugă ca factor favorizant, neasigurarea microclimatului în multe dintre locuinţe. Ar fi necesară păstrarea în locuinţe a unei temperaturi de 21 de grade Celsius, altfel sunt favorizate condiţiile de apariţie a infecţiilor respiratorii”, a precizat dr. Valentin Boldea, DSP Galaţi.

Cum agentul termic nu a încălzit încă caloriferele gălăţenilor, condiţiile, în zeci de mii de apartamente, sunt numai bune pentru apariţia virozelor. A crescut uşor şi numărul pneumoniilor, ajungându-se la 371 de cazuri, din care 121 sunt numai copii cu vârsta de la 0 la 1 an.

Lasă un comentariu