Galaţi: Numărătoarea PSD- Ionuţ Pucheanu, primarul municipiului Galaţi

Versiune tiparSend by emailPDF version

Potrivit numărătorii paralele realizată de PSD Galaţi în 174 din totalul celor 176 de secţii de vot din municipiul Galaţi, candidatul PSD la funcţia de primar al municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu, a câştigat alegerile locale pentru Primăria municipiului Galaţi.

Potrivit numărătorii paralele a PSD, Ionuţ Pucheanu a fost votat de 23.213 gălăţeni, obţinând cu 1.385 mai multe voturi decât contracandidatul său, Nicuşor Ciumacenco – PNL, votat de 21.828 de gălăţeni. Cifrele au fost prezentate, luni dimineaţă, la ora 2.00, la sediul organizaţiei municipale a PSD Galaţi, înţesat de membri social-democraţi. În uralele acestora, preşedintele PSD Galaţi, Dan Nica, l-a prezentat tuturor pe “Primarul Municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu”.

Potrivit preşedintelui PSD Galaţi Dan Nica, PSD a obţinut, în urma alegerilor locale de duminică, toate primăriile municipiilor Galaţi, Tecuci, dar şi oraşelor Tg. Bujor şi Bereşti. În total, PSD a obţinut primari în 42 de localităţi din totalul celor 65 de localităţi din judeţul Galaţi, cu 12 primării mai multe decât la alegerile locale din 2012.

Ionuţ Pucheanu a fost cel mai tânăr candidat la funcţia de primar al Galaţiului, împlinind luna trecută 35 de ani. “Este un moment copleşitor pentru mine, să fiu ovaţionat, să fiu primar al unuia din cele mai mari municipii din România. Pentru această victorie a fost o muncă enormă, mai ales că la începutul campaniei am fost cotat ca fiind pe locul patru, dar s-a dovedit că cei din urmă pot fi cei dintâi. Multumesc staff-ului de campanie, colegilor mei, pentru că atât eu, cât şi ei, nu ne-am îndoit unii de alţii şi oricâte zvonuri au fost în această campanie, am rămas o echipă, dincolo de combinaţiile politce. Mulţumesc echipei PSD pentru că aceasta nu e victoria lui Pucheanu, ci a echipei PSD. Vreau să le mulţumesc gălăţenilor care au avut încredere în mine, dar şi celor care mi-au arătat că nu au încă încredere, pentru că o astfel de atitudine mă implică şi mai mult să demonstrez că au ales un primar destoinic, un tânăr care poate demonstra că, aşa cum a plecat de pe locul 4 şi a câştigat o competiţie, poate lua o primăre în declin să o aducă pe culmile pe care era cândva. Nu în ultimul rând, mulţumesc familiei pentru că în această perioadă nu am fost cea mai plăcută persoană şi mulţumesc şi contracandidaţilor, mai ales că o mare parte din ei au înţeles rigorile noilor legi şi au înţeles să se încadreze în lege prin manifestările organizate, materialele publicate şi prin modul în care s-au prezentat... că am avut şi derapaje... nimeni nu e perfect... dar consider că a fost o campanie decentă, în limitele bunului simţ, iar înţepăturile au fost normale în campanie, că dacă ne-aţi fi văzut pupându-ne pe gură cu ghilimele de rigoare, combinaţiile la care m-aţi fi supus erau şi mai şi! Mulţumesc presei pentru atitudinea corectă, m-aţi tratat ca pe un competitor valoros, deşi am fost pe locul IV şi sper să fie doar un prim mandat din multe, sper ca Primăriei să-i stea bine cu culoarea roşie”, a declarat, emoţionat, Ionuţ Pucheanu, întrerupt de multe ori de vocile zecilor de tineri susţinători care l-au ovaţionat.

“Mulţumesc pentru implicare, mă refer aici la toată echipa şi sper ca aceasta să ducă la îndeplinire ce s-au anjagat în faţa gălăţenilor. Rezultatele acestor alegeri – faptul că am câştigat Galaţiul, Tecuciul, unde am făcut “deţuchelizarea”, dar şi Tg. Bujor şi Bereşti, demonstrează că previziunile pe care le-am avut în urmă cu o săptămână, la prezentarea candidaţilor PSD, s-au adeverit. Avem cu 12 primării mai multe decât în 2012. A fost o victorie muncită, mulţumesc întregii echipe”, a spus şi Dan Nica, după care l-a prezentat tuturor pe “viitorul preşedinte al CJ Galaţi, Costel Fotea”.

”Dacă acum câteva zile, mari strategi din Galaţi cântau prohodul PSD, iată că azi am câştigat Galaţiul şi Tecuciul, dar şi cele două oraşe. În total, avem 42 de primării câştigate, cu 12 mai multe decât în 2012, când ştiţi ce val politic se crease în jurul USL. Am demonstrat că avem o echipă puternică, aţi demonstrat că sunteţi destoinici şi de aceea oamenii sunt alături de noi. Vă mulţumesc pentru asta şi sunt sigur că alături de Pucheanu vor dezvolta proiecte fezabile, astfel încât şi în 2020 să ne putem uita în ochii oamenilor”, a spus Costel Fotea.

După discursurile lui Ionuţ Pucheanu, a preşedintelui PSD Galaţi, europarlamentarul Dan Nica şi a candidatului PSD la funcţia de preşedinte al CJ Galaţi, tinerii social-democraţi au plecat pe străzile oraşului, într-un marş triumfal, cu maşinile, din care au fluturat steagurile PSD.

1 Comentarii

noname (neverificat)
+1
-4
-1
cred ca s-au rugat aseara aia care l-au votat sa iasa asta

Lasă un comentariu