Galaţi: Noi experienţe Erasmus pentru studenţii români, turci şi moldoveni

Versiune tiparSend by emailPDF version

Expert în cooperare interculturală, dr. Diana Bebenova-Nikolova, de la Universitatea “Ruse Angel Kanchev” - Bulgaria, a împărtăşit cu studentii Universităţii “Danubius” o nouă experienţă de predare în cadrul Programului ERASMUS +.

În cele două zile de curs interactiv cu tema “Eficacitatea comunicării interculturale”, dr. Diana Bebenova-Nikolova a avut surpriza participării, alături de studenţii români din cadrul Facultăţii de Comunicare şi Relaţii Internationale şi a studenţilor internaţionali din Turcia şi Republica Moldova, aflaţi, pentru un semestru, în mobilităţi ERASMUS + de studio, la Facultatea de Drept şi la Facultatea de Ştiinţe Economice, din cadrul Universităţii “Danubius”.

“Diversitatea culturală a grupului de studenţi a oferit “materialul didactic” perfect pentru reuşita cursurilor susţinute de Diana Bebenova-Nikolova, care a abordat metode interactive cu scopul de a reda cât mai fidel conceptul de cultură şi stereotipurile culturale, comunicarea interculturală şi diferenţele lingvistice specifice diferitelor modele culturale pentru ca, la finalul cursului, să sublinieze asemănările şi deosebirile existente între culturile României şi Bulgariei”, se arată într-un comunicat de presă.

“Totul a început cu recomandarea de a opta pentru experienţa de predare la Universitatea “Danubius” de la tutorele meu, prof. univ. dr. Juliana Popova, prorector al Intergrării Europene şi Cooperare Internaţională din cadrul Universităţii “Ruse Angel Kanchev” din Bulgaria. Reacţia mea a fost imediată, considerând că este un moment oportun de a-mi extinde competenţa profesională şi asupra culturii din România. Ceea ce am descoperit aici depăşeşte cu mult aşteptările mele. Am fost impresionată de oamenii din cadrul Universităţii, de entuziasmul, deschiderea şi profesionalismul lor, premise puternice ale unui viitor promiţător al acestei universităţi care reprezintă un important punct de legătură între statele Dunării de Jos. Nu în ultimul rând, am fost plăcut surprinsă de managementul remarcabil al acestei universităţi, un management reprezentat de către rectorul Andy Puşcă, domnia sa dezvăluindu-mi faptul ca “manageriază universitatea ca pe un business ale cărui beneficii aparţin comunităţii”, a precizat Diana Bebenova-Nikolova.

Lasă un comentariu