Galaţi: Mascaţii de la Poliţie au descins la Şcoala din Schela

Versiune tiparSend by emailPDF version

Sunet de sirene, mascaţi cu arme de foc şi câini poliţişti. Cam aceasta a fost imaginea de la Şcoala Gimnazială „Lascăr Catargiu” Schela, văzută de şcolari şi localnici în jurul orei 11.00. Un individ în salopetă a atacat un om al legii însoţit de un câine poliţist. Atacatorul a fost imediat imobilizat de câinele special antrenat pentru astfel de situaţii, iar pericolul a trecut. Din fericire, acest moment a fost doar un exerciţiu tactic demonstrativ, executat de lucrătorii din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Galaţi, în cadrul unei acţiuni organizate la Şcoala din comuna Schela, cu ocazia Zilei Poliţiei Române, marcată în fiecare an pe 25 martie.

„Ziua Poliţiei Române ne oferă un prilej de a ne apropia de comunitate prin organizarea unor activităţi de tip „porţi deschise”, în care cetăţenii au posibilitatea de a lua contact direct cu tehnica folosită de poliţişti în cadrul misiunilor specifice desfăşurate în activitatea de zi cu zi”, ne-a declarat comisar-şef Ştefan Gohoreanu, purtător de cuvânt în cadrul IPJ Galaţi.

Peste 100 de elevi au luat parte la această manifestare, unde au putut vedea şi atinge armamentul folosit de poliţişti sau să vorbească direct cu mascaţii de la intervenţie. Au fost prezenţi lucrători din cadrul departamentelor Arme, Explozivi şi Substanţe Toxice, Ordine Publică, Criminalistică, Rutieră şi Prevenţie. Celor mici li s-au luat amprentele de către lucrătorii de la Criminalistică şi li s-a explicat în ce constă munca lucrătorilor de la acest departament. Armele de foc, Kalaşnikov sau Uzzi, precum şi câteva puşti de calibru mare, au fost preferatele celor care au venit să vadă tehnica de luptă expusă în curtea şcolii.

„Ne bucurăm că Inspectoratul de Poliţie Judeţean a ales localitatea noastră pentru a organiza Ziua Porţilor Deschise şi le urăm de pe acum un sincer „La mulţi ani!” şi la cât mai puţine evenimente în care să fie nevoie de intervenţia lor”, a adăugat Maricel Petrea, primarul comunei Schela.

Lasă un comentariu