Galaţi: Marius Stan îi cere demisia lui Ionuţ Pucheanu

Versiune tiparSend by emailPDF version

Primarul municipiului Galaţi, Marius Stan, i-a “sugerat”, astăzi, într-o conferinţă de presă, directorului Serviciului public Ecosal, Ionuţ Pucheanu, ca acesta să îşi dea demisia. Reacţia edilului vine la o zi după ce directorul Ecosal, Ionuţ Pucheanu, a organizat o conferinţă de presă în care şi-a prezentat punctul de vedere pe marginea unei decizii judecătoreşti prin care o familie din Galaţi a câştigat 10.000 de euro despăgubire din partea municipalităţii, după ce un câine fără stăpân le-a muşcat copilaşul de numai 2 ani, în timp ce micuţul se afla în curtea blocului. Evenimentul s-a petrecut în aprilie 2013, iar în urmă cu doar câteva zile s-a finalizat procesul pe care mama copilului l-a deschis împotriva municipalităţii. În timp ce Primăria municipiului Galaţi a comunicat, în mod oficial, că serviciul public Ecosal, serviciu care are delegată acţiunea de ecarisaj, este singurul abilitat să gestioneze problema câinilor fără stăpân din oraş, Ionuţ Pucheanu a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că situaţia câinilor fără stăpân din oraş nu poate fi rezolvată din cauza Primăriei Galaţi, care nu ar fi desemnat, conform legii, un împuternicit al primarului care să decidă soarta câinilor deja capturaţi şi nici nu a făcut nici un demers pentru extinderea padocului actual, ocupat la capacitate maximă (1.400 de câini), motiv pentru care câinii de pe străzi nu mai pot fi capturaţi, pentru că nu există spaţii de cazare pentru aceştia.

Astăzi, primarul Marius Stan a spus că Pucheanu “a amestecat lucrurile” la conferinţa de presă: “Împuternicitul primăriei, care are drept de veto în privinţa soartei câinilor fără stăpân, poate fi şi un reprezentant al Ecosal, nu asta e problema… De soarta câinilor fără stăpân se ocupă în exclusivitate Ecosal. Serviciul Ecosal are această atribuţie şi trebuie să găsească soluţii, să vină cu proiecte inclusiv pentru amenajarea de noi padocuri. Eu am cerut ca Ecosal să găsească soluţii, strategii pentru dezvoltarea serviciului… până la urmă, te adaptezi la ce realitate ai în teren… Dar a crede că prinderea câinilor de pe stradă este treaba primarului, e cam mult. Eu îi sugerez domnului Ionuţ Pucheanu să îşi dea demisia… Deocamdată îi sugerez. Când ţi-ai asumat candidatura la primărie, moralitatea şi decenţa îţi indică să ieşi din sistemul în care lucrezi. Când candidezi înseamnă că vrei în postul cel mai înalt, cel de primar, pentru că nu eşti de acord cum funcţionează administraţia actuală, din care tu faci parte. Dacă nu-ţi place sistemul este moral să ai educaţia să nu critici pe cel care până la urmă îţi dă un salariu. Este o incompatibilitate, cel puţin morală, între cea de candidat şi cea de director Ecosal. Deocamdată îi sugerez să îşi dea demisia de onoare, sper să aibă să şi-o dea, iar dacă nu, voi fi nevoit să apelez la alte măsuri, care vor fi şi cu altă conotaţie. Eu încă mizez pe onoarea şi bunul simţ al oamenilor, căci eu încă mai cred că există în fiecare om, fie el şi candidat, onoare şi sper să-şi dea demisia singur singurel”.

Cât priveşte sursa financiară din care se va plăti despăgubirea de 10.000 de euro pentru familia copilului muşcat de câini, primarul Marius Stan a spus că analizează situaţia cu avocaţii, discutându-se chiar şi posibilitatea ca banii să fie ceruţi din partea directorului Ecosal. După cum se ştie, directorul Ecosal, Ionuţ Pucheanu, este candidatul PSD Galaţi la primăria municipiului Galaţi, fapt care îl face pe acesta să intre în cursa electorală împotriva actualului primar Marius Stan (UNPR), care a declarat public faptul că îşi doreşte un al doilea mandat.

4 Comentarii

Maricel (neverificat)
+1
-3
-1
De ce ii cere demisia tanarului??? Pentru ca a avut curajul sa faca publica vinovatia primarului in cazul copilului muscat de caine??? O primarie prost administrata e de vina....daca primaria nu functioneaza, Ecosalul nici atat.
Romeo (neverificat)
+1
-4
-1
Singurul care trebuie sa isi dea demisia sunteti dvs dl primar. Ati ruinat acest oras si ati alungat toti investitori care alte judete.
Lucian-Freedom (neverificat)
+1
-16
-1
Poi de ce ii cere demisia? Pt ca nu a numit dumnealui acel imputernicit care sa semneze hartiile de eutanasiere (golind astfel padocurile pt a fi adusi alti caini in loc)? Iertati-ma, tot nu am inteles...
Lucian (neverificat)
+1
-4
-1
Nu domnule primar... La curatenia stradala exista un reprezentant al primariei, la ghenari exista un alt reprezentant al primariei, la spatii verzi, de asemenea, exista un reprezentant al primariei... Si la caini trebuie sa existe acel reprezentant... Nu poate fi cineva de la ecosal, nu poate cineva de la ecosal sa puna stampila primariei pe procesele verbale.. Cel care trebuie sa isi dea demisia sunteti dumneavoastra... Primarul care nu primeste in audienta, primarul care a demolat tot si a lasat un oras plin de ruine..... DEMISIA MARIUS STAN!!!!!

Lasă un comentariu