Galaţi: Ludovic Orban, sprijinit de PNL Galaţi. Şi viceversa.

Versiune tiparSend by emailPDF version

Candidatul la conducerea PNL Ludovic Orban, s-a aflat, astăzi, la Galaţi, unde s-a întâlnit cu membrii de partid, în cadrul Colegiului Director al Organizaţiei Judeţene PNL Galaţi, unde  a purtat dezbateri pe tema proiectului de moţiune  cu care Orban se va prezenta în faţa Congresului PNL programat pentru 17 iunie. Potrivit lui Ludovic Orban, ţinta sa este ca PNL să devină cea mai mare forţă politică din România, obiectivul principal al potenţialului preşedinte al PNL fiind câştigarea alegerilor locale, parlamentare şi prezidenţiale şi constituirea unui viitor guvern liberal. Potrivit lui Ludovic Orban, moţiunea pe care o propoune defineşte PNL ca un partid de dreapta, încadrat în Dreapta Europeană, cu principii liberale la care sunt integrate principii elemente specifice dreptei europene din doctrina conservatoare  – identitatea, familia, religia.

După cum se ştie, PNL Galaţi îl susţine pe Ludovic Orban la alegerile pentru conducerea partidului, în timp ce Ludovic Orban a declarat că îl susţine pe fostul preşedinte al PNL Galaţi, deputatul Victor Paul Dobre la funcţia de vicepreşedinte regional, pe Regiunea Sud-Est, în cadrul Biroului Politic Naţional.

Orban a mai spus că până acum şi-au exprimat susţinerea pentru moţiunea sa peste 30 de filiale judeţene din ţară. "Dintre filialele judeţene care s-au pronunţat asupra susţinerii moţiunii, vreo 30 şi ceva, există o singură filială care nu mi-a acordat votul până acum, Mureş; de fapt nu a fost un vot statutar pentru că nu a fost întrunit cvorumul şi pentru că nu a fost convocat Colegiul Director Judeţean. De altfel, la acea întâlnire au participat mai puţin de 40 de persoane dintr-un total de 110 membri", a mai spus Orban, întrebat câte filiale din ţară şi-au exprimat susţinerea pentru a deveni preşedinte al PNL.  Ludovic Orban s-a referit şi la alegerile parţiale din ţară, programate pentru 11 iunie, spunând că “în drumul meu spre Galaţi am văzut aglomeraţie mare la Viziru şi am aflat că vine Dragnea acolo, pentru că acolo sunt programate alegeri parţiale... Genul de oameni pe care i-am văzut adunaţi acolo păreau aduşi cu arcanul. Având în vedere că au fost programate alegeri parţiale în câte 2-3 localităţi dintr-un judeţ a făcut PSD-ul să îşi concentreze toate resursele pe care le au, şefii deconcentratelor ... Am văzut că la Viziru era şi directoarea Spitalului Judeţean... ce treabă avea ea la Viziru..., în fine, noi ne batem cu ei, avem candidaţi buni şi sper să câştiugăm 15-20 localiţăţi”.

Pe de altă parte, Ludovic Orban s-a declarat amuzat informaţiile potrivit cărora PSD ar fi frământat de lupte interne, o “petardă” în opinia liberalului pentru a “distrage atenţia că economia şi guvernarea nu merg, că încasările la buget sunt departe de aşteptările stabilite în proiectul de buget, că nu există resursele necesare pentru realizarea promisiunilor abracadabrante pe care le-au făcut. Noi suntem concentraţi să arătăm oamenilor că au fost păcăliţi, că oastea lui Dracnea este una de mercenari, hotărâţi să rămână la putere cu orice preţ ca să se căpătuiască ei şi să sufoce orice fel de drepturi şi libertăţi în România”.

Lasă un comentariu