GALAŢI: Locatarii a trei blocuri vor plăti facturi cu 40% mai mici!

Versiune tiparSend by emailPDF version

„Primarul municipiului Galaţi, Marius Stan, a semnat, miercuri, un nou contract de finanţare europeană pentru creşterea performanţei energetice a trei blocuri de locuinţe, respectiv blocurile Y5, Y6 şi Y7 din cadrul Asociaţiei de proprietari nr. 518.

«Este un nou contract de finanțare europeană pe care Primăria Galați reușește să îl încheie pentru izolarea termică a blocurilor din oraș. Suntem primii și singurii din Regiunea de Dezvoltare Sud-Est care reușim să luăm bani europeni pentru astfel de proiecte. Aceste trei blocuri care vor beneficia de îmbunătățiri substanțiale atât ca eficiență energetică, dar și la nivel estetic, sunt imobile situate la intrarea în Galați dinspre Brăila. E o modalitate eficientă de a moderniza și înfrumuseța intrările în oraș, care, după cum se poate vedea cu ochiul liber, nu au constituit o prioritate pentru administrațiile trecute. Îmi doresc foarte mult ca și celelalte asociații de proprietari, situate pe axele de intrare în Galați, să ne devină parteneri pentru a atrage noi fonduri europene la acest capitol. Sunt bani pe care nu trebuie să-i returnăm și care ne ajută să avem locuințe cu facturi diminuate la termoficare, blocuri mai frumoase și intrări în oraș moderne», a declarat primarul Marius Stan.

Valoarea noului contract este 3,17 milioane de lei, din care 1,74 milioane lei sunt fonduri europene nerambursabile, iar restul este contribuția municipalității și a asociației de proprietari beneficiare. Durata de implementare a proiectului este de 13 luni de la momentul semnării contractului, termenul limită de finalizare fiind decembrie 2015. În urma implementării acestui proiect al Primăriei municipiului Galați, locatarii celor trei blocuri vor plăti facturi la încălzire cu cel puțin 40% mai mici ca până acum. Blocurile respective vor beneficia de lucrări de anvelopare exterioară, de izolare a caselor de scară, de înlocuire a tâmplăriei vechi cu tâmplărie de tip termopan, de termohidroizolație a teraselor și de reabilitate a conductelor de apă caldă și căldură din subsol.

Primăria municipiului Galați a atras până acum de la Uniunea Europeană 8,27 milioane de lei pentru proiecte de creșterea eficienței energetice a imobilelor (blocuri). Municipiul Galați este singura unitate administrativ-teritorială din Regiunea de Dezvoltare Sud-Est care a obținut fonduri europene nerambursabile pentru acest gen de proiecte”, transmite Biroul de Presă al Primăriei Galaţi.

Lasă un comentariu