Galaţi: Locatarii blocului afectat de explozie au primit mâncare de la Cantina Socială

Versiune tiparSend by emailPDF version

Primăria Galaţi a decis, astăzi, în şedinţa comitetului local pentru situaţii de urgenţă, să le asigure, zilnic, locatarilor afectaţi de explozie, alimente de la Cantina de Ajutor Social. Deja prânzul a fost distribuit astăzi – ciorbă şi pilaf -, dar şi mâncare rece pentru cină şi micul dejun de dimineaţă – pate, carne la cutie, salam, brânză, compot etc. Mâncarea a ajuns prima oară la căminele studenţeşti de la ASE, acolo unde s-au mutat mai multe familii din blocu G 5. Oamenii au fost mulţumiţi de calitatea şi de cantitatea mâncării. "E prea de-ajuns chiar, prea mult", a spus Irina, una din locatare, mulţumită şi de condiţiile de locuit din cămin: "e cald, avem baie în cameră, avem şi apă caldă... dincolo, la bloc, nu mai dădeau apă caldă de vreo patru ani".

Deocamdată nu se ştie cât timp vor rămâne locatarii mutaţi în alte locuri decât propriile locuinţe, urmând ca specialiştii de stat în construcţii să dea un verdict – dacă blocul va mai putea fi consolidat sau nu. După ce va apărea acest raport de specialitate, se va întruni şi Consiliul Local pentru alocarea de sume de bani, din fondul de rezervă al primarului, pentru lucrări de consolidare a blocului şi/sau de reparare a apartamentelor afectate de explozie.

Pe de altă parte, tot astăzi, inspectorii de la Agenţia Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială Galați efectuează anchete sociale pentru toţi locatarii blocului afectat de explozie, urmând ca cel târziu mâine instituţia să trimită, către Ministerul Muncii, rezultatul anchetelor. Potrivit directorului instituţiei, Răzvan Avram, conform legii, se va face o solicitare pentru acordarea, prin hotărâre de Guvern, a ajutoarelor de urgenţă pentru depăşirea stării de necesitate, sume reglementate prin Legea 416-2001 şi care pot varia între 500 şi 1.000 de lei. Potrivit lui Răzvan Avram, sumele sunt acordate pentru rezolvarea punctuală a problemelor – cumpărarea de medicamente, contravaloarea unui act de identitate etc – căci sume pentru repararea locuinţelor pot fi alocate, tot conform Legii 416, de primărie, prin votul Consiliului Local.

Lasă un comentariu