GALAŢI: Lecţii de antreprenoriat de la Samira Cook

Versiune tiparSend by emailPDF version

Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor a găzduit o prelegere susţinută de Samira Cook, expert în antreprenoriat, promovarea femeilor de afaceri și sprijinirea afacerilor mici și mijlocii. Samira Cook este vicepreședinte pentru dezvoltare în afaceri al Coaliției Naționale Comunitare de Reinvestiții, unde coordonează patru centre de dezvoltare a afacerilor pentru femei antreprenor, pentru minorități și pentru companiile mici în Washington DC, Manhattan şi New York.

Tematica prelegerii a vizat modul în care se poate iniția o afacere, modelele de urmat și competiția existentă în acest domeniu, aspecte despre planificarea financiară, management și marketing. La Galati, studenţii economişti prezenţi la eveniment au participat la discuţii şi s-au exprimat în legătură cu cele mai actuale teme de interes privind oportunităţile locale de antreprenoriat.

Samira Cook a subliniat că preponderenţa femeilor-student din facultățile de economie din România ne lasă să concluzionăm că, peste 10 ani, economia României va fi influențată hotărâtor de femeile-antreprenor și de femeile-economist din funcțiile de conducere. Ca atare, trebuie acordată atenție dezvoltării  profesionale, dar, mai ales, dezvoltării personale a studentelor de la facultățile de economie, în sensul întăririi încrederii în propria valoare și în capacitatea de a iniția și dezvolta o afacere. De asemenea, a fost subliniat rolul cooperării între femeile antreprenor în susținerea reciprocă a afacerilor proprii, dând în acest sens exemplul femeilor antreprenor din SUA, unde acestea preferă să conducă afaceri mici și mijlocii, furnizoare în special de servicii de asistență.

În concluzie, Samira Cook consideră că antreprenoriatul feminin din România este deja pe drumul cel bun, luând în considerare numărul mare de femei care, tot mai mult, își valorifică potențialul în afaceri și funcții de conducere.

Trebuie precizat că, tot la Galati, Samira Cook a avut o întâlnire cu femeile antreprenor, eveniment găzduit de biblioteca „V.A Urechia”.

Lasă un comentariu