Galaţi: La Zoo Galaţi, urşii primesc îngheţată, din cauza caniculei

Versiune tiparSend by emailPDF version

Suferim groaznic de caniculă în sud-estul României şi la fel suferă, poate chiar mai rău, animalele de la zoo. Au fost impuse, astfel, măsuri speciale de către administraţia Parcului ZOO Gârboavele din judeţul Galaţi.

Tigrii siberieni stau mai mult în spaţiul interior cu aerul condiţionat reglat la 12-15 grade, ierbivorele, pe lângă hrană normală primesc surplusuri de fructe şi legume pentru hidratare şi evident cei mai alintaţi sunt urşii. Din două în două ore stau sub jeturi de apă şi se zbenguie în piscină, iar masa este completată cu câteva găleţi de....îngheţată. Doar ei primesc această delicatesă, pentru că sunt singurii care nu fac....roşu în gât. În apropiere, Bunica, o ursoaică de 40 de ani, gâfâie sub un jet de apă. Iese toropită de căldură doar când simte mirosul fructelor şi al îngheţatei. Se freacă cu capul de gheaţă, de lactate şi fructe. Într-un alt ţarc imens, urşii Baloo, Barney, Nuţi şi Codruţa aşteaptă meniul zilei. Năvălesc spre nişă, de unde ştiu că vin pulpele răcite în frigider, fructele şi mai ales îngheţata. Doar ei nu fac amigdalită, aşa că toată prăjitura le aparţine. După masă, siesta se face în piscină sau sub jeturile de apă. E singura lor şansă de supravieţuire.

Doru Ene, administratorul de la Parc Zoo Gârboavele, spune că din pricina caniculei, măsurile legate de alimentaţia animalelor sunt mai mari ca oricând. Alimente rece şi proaspete, dar şi uşoare, asta primesc acum animalele. Tigrii siberieni ies arareori la vedere acum din cuştile interioare unde temperatura este în jur de 12 grade. Doar leii şi alte mamifere ale savanei pot fi observate acum în linişte la umbra copacilor.

Lasă un comentariu