GALAŢI: Lăcaşele de cult verificate de pompieri înainte de noaptea Învierii

Versiune tiparSend by emailPDF version

În noaptea de Înviere, numărul mare de lumânări aprinse, dar şi numărul mare al credincioşilor, cresc foarte mult riscul de incendii. Tocmai de aceea, pompierii gălăţeni au luat la verificat bisericile din Galaţi, pentru a învăţa personalul, dar a şi verifica dacă punctele PSI sunt în ordine sau dacă au cale de evacuare. Au fost verificate şi instalaţiile electrice.

Biserica Sf. Ana din Micro 19 a fost una dintre bisericile verificate. Preotul paroh se aştepta la aşa ceva şi a luat de o săptămţnă măsuri pentru ca totul să fie în ordine. „În preajma sărbătorilor mari, mai ales a Sfintei Învieri, când foarte multă lume vine şi aprinde lumânări, ne organizăm în spaţiul de rugăciune şi în afară, pentru a nu fi probleme. Consilierii bisericeşti şi angajaţii sunt deja instruiţi cu ajutorul pompierilor, cum să folosim extinctoarele, cum să supraveghem pe cei care pot fi neglijenţi cu flacăra. Ne-a fost teamă de problem, dar niciodată nu au fost, ne-a ajutat Dumnezeu”, a declarat Ion Jalbă, preotul paroh de la biserica Sf. Ana.

În Galaţi nu au existat multe astfel de incidente. „În preajma Sărbătorii Învierii, sunt acum verificate lăcaşele de cult de către colegii de la Prevenire. Se fac şi exerciţii practice cu cei care supraveghează slujbele. Sunt consiliaţi asupra modului de intervenţie într-o situaţie de urgenţă ce poate apărea în timpul slujbelor”, a spus mr. Eugen Chiriţă, ISU Galaţi.

Sunt verificate instalaţiile electrice din biserică şi altar, existenţa căilor de evacuare, a valabilităţii extinctoarelor şi căile de acces din faţa bisericii care trebuie păstrate libere pentru ca maşinile de urgenţă să aibă pe unde interveni dacă este cazul.

Lasă un comentariu