Galaţi: "Jandarmul anului" aleargă sute de km în memoria victimelor terorismului

Versiune tiparSend by emailPDF version

Peste 300 de km, cât măsoară distanţa dintre Galaţi şi Bucureşti, într-o probă temerară de alergare. Distanţa va fi parcursă în mai multe zile de către plutonierul major Cristian Onofrei, desemnat anul acesta jandarmul anului 2016. Cunoscut cu multe iniţiative umanitare, motiv pentru care a şi fost premiat, Cristian aleargă în memoria victimelor atentatelor teroriste de la Bruxelles. El va purta pe tot traseul brasarde cu drapelul României şi al Belgiei. În vârstă de 33 de ani, plutonierul major Cristian Onofrei s-a făcut repede remarcat prin iniţiativele umanitare pe care le-a iniţiat. Chiar şi acum, în cursa pentru victimele de la Bruxelles, vrea să aducă în atenţia opiniei publice tragedia prin care trece o mamă cu doi copii minori, în vârstă de 37 ani, bolnavă de cancer la colon. "Alerg în memoria victimelor atentatului din Belgia, dar și pentru a promova mișcarea și pentru a ajuta o mamă, o gălăţeancă bolnavă de cancer", a spus Cristian Onofrei la plecarea din sediul IJJ Galaţi.

Drapelul României i-a fost înmânat pentru cursa Galaţi-Bucureşti de veteranul jandarmilor gălăţeni. În vârstă de 92 de ani, colonelul Ghiţă Crăciun ar fi alergat alături de mai tânărul său coleg dacă vârsta i-ar fi permis. Cristian este mândru de titlul acordat şi crede că alţi colegi ar fi meritat această onoare. Alături de Cristian în demersurile sale umanitare, a avut-o pe soţia sa, iar cursele organizate pe Faleza Dunării sau prin parcurile oraşului, un grup de alergători dispuşi oricând să ofere un sprijin celor aflaţi în suferinţă.

După binecuvântarea preotului unităţii, însoţit de prieteni până la ieşirea din oraş, Cristian a pecat către Bucureşti. Va parcurge traseul Brăila - Buzău - Ploieşti - Bucureşti. Pe 3 aprilie el este aşteptat în Parcul Herestrău, unde va primi într-un cadru festiv titlul de jandarmul anului.

Lasă un comentariu