GALAŢI: Jandarmii gălăţeni, la datorie de Crăciun

Versiune tiparSend by emailPDF version

Efective din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Galaţi vor asigura măsurile de ordine publică pe întreaga perioadă a Sărbătorii Crăciunului. Aproximativ 100 de jandarmi gălăţeni vor fi prezenţi în stradă, în zilele de 24, 25 şi 26 decembrie. De asemenea, în ziua de 28 decembrie, pe platoul din faţa Sălii Sporturilor, municipalitatea va organiza manifestarea „Crăciunul Inimilor”, iar echipajele de jandarmi vor fi lângă cetăţeni. În această perioadă, jandarmii organizaţi în echipaje mobile, patrule pedestre de ordine publică, echipe operative de prevenire şi combatere a faptelor antisociale vor acţiona în zonă, asigurând buna desfăşurare a evenimentului.

„Rugăm participanţii la adunările publice să respecte recomandările făcute de organizatorii adunărilor publice sau forţele de ordine. Să se abţină de la acţiuni de natură a împiedica desfăşurarea normală a adunărilor publice şi să nu incite la asemenea acţiuni prin viu grai, manifeste sau alte mijloace audiovizuale. Misiunile jandarmilor au în vedere prevenirea şi combaterea oricăror fapte care aduc atingere legilor şi normelor de convieţuire socială, precum şi depistarea, identificarea şi dispunerea măsurilor legale împotriva celor care comit acest gen de fapte. Totodată, Jandarmeria Galaţi îi invită pe participanţii la manifestări să acorde o atenţie deosebită bunurilor personale, să evite pe cât posibil să aibă la vedere obiecte de valoare care pot atrage atenţia (aparate foto-video, bijuterii etc.), deoarece aceste evenimente reprezintă momente prielnice pentru infractori (în special hoţii de buzunare), să manifeste răbdare, spirit de solidaritate, vigilenţă în locurile aglomerate, să respecte indicaţiile forţelor de ordine şi să solicite sprijinul jandarmilor aflaţi în dispozitiv în situaţia în care este necesară intervenţia acestora”, a precizat plt. Major Ionuţ Paţilea.

De asemenea, jandarmii îi sfătuiesc pe cetăţenii care participă împreună cu minori la sărbătoare, să manifeste o atenţie deosebită asupra acestora, pentru a nu se pierde în mulţime, iar într-o astfel de situaţie să se adreseze forţelor de ordine aflate în dispozitiv.

Lasă un comentariu