Galaţi: Jandarmii şi-au făcut evaluarea pe 2015

Versiune tiparSend by emailPDF version

Jandarmii gălăţeni şi-au prezentat deja bilanţul pe 2015. Au avut şi invitaţi cum ar fi gen.de brigadă dr. Ovidiu Vasilică, prim-adjunct al inspectorului general şi Şef al Statului Major al Jandarmeriei Române, dar şi autorităţi locale şi şefi de instituţii deconcentrate.

„2015 a fost un an plin de provocări pentru jandarmi. Nu trebuie să uităm amploarea şi durata misiunilor executate în stradă de către jandarmi şi aici intră şi efectivele jandarmeriei gălăţene care, după tragedia petrecută în clubul Colectiv din Bucureşti, au stat în dispozitive de ordine publică timp de aproximativ două săptămâni”, a precizat gen. brigadă dr. Ovidiu Vasilică.

Misiunile executate în stradă, în anul 2015, având un total de 4.469, au înregistrat o creştere cu 2,14% faţă de anul 2014, când au fost executate un număr de 4.375 misiuni. În anul 2015, structurile operative ale unităţii au aplicat un număr de 1.802 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 454.250 lei. Dintre acestea, 1.338 sunt sancţiuni cu amendă, reprezentând 74,25% din total, iar 464 sunt avertismente scrise. Comparând cu anul 2014, când au fost aplicate în total 1.787 sancţiuni contravenţionale, se poate observa o creştere pe acest segment de activitate cu 0,83%. Pe linia sesizării faptelor de natură penală, se constată o creştere cu 39,2% faţă de anul precedent. „Un aspect important în contextul valorificării tradiţiei jandarmeriei, îl constituie lansarea la data de 3 aprilie 2015 a filmului documentar „165”, ce are ca subiect istoria jandarmeriei gălăţene. Ne putem mândri ca fiind prima unitate de jandarmi care a realizat un film documentar cu o durată de 50 min despre istoria sa”, a precizat Cătălin Bădin IJJ Galaţi.

În anul 2015 au fost sesizate organelor de urmărire penală, de către efectivele de jandarmi, un număr de 97 fapte de natură penală care se regăsesc în 88 de lucrări, fiind depistaţi în flagrant 119 făptuitori. Comparativ cu aceeaşi perioadă a anului 2014, când au fost sesizate 55 fapte de natură penală, se observă o creştere pe această linie cu 76,36%. Prejudiciul infracţiunilor constatate a fost în valoare de aproximativ 65.100 lei, fiind recuperat în totalitate şi predat părţilor vătămate. Din punct de vedere al locului săvârşirii faptelor sesizate, precizăm faptul că trei au fost comise în mediul rural, restul fiind în mediul urban.

De asemenea, au fost introduse la camera de corpuri delicte a Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Galaţi un număr total de 142 bunuri, iar 171 bunuri au intrat în proprietatea statului şi au făcut obiectul comisiilor de preluare şi distrugere în conformitate cu prevederile O.G. nr. 14/2007 pentru reglementarea modului şi condiţiilor de valorificare a bunurilor intrate, potrivit legii, în proprietatea privată a statului. Totodată, au fost predate spre valorificare, Direcţiei Generale a Finanţelor Publice a Judeţului Galaţi, un număr de 4 bunuri. Din cele 1.581 mandate de aducere primite de la instanţele de judecată ori organele de urmărire penală, au fost executate cu prezentarea în faţa organului un număr 806 mandate, reprezentând 50,98% din total, pentru celelalte întocmindu-se documentele legale justificative, prevăzute de actele normative în vigoare.

1 Comentarii

marius stan (neverificat)
+1
+8
-1
Oameni buni, ce cauta primarul Stan la bilantul jandarmilor??? A terminat treaba prin oras, a dat caldura la toate blocurile, a ascultat toti galatenii care vin in audienta, a iluminat orasul cu beculete de Craciun, a montat statii de autobuz prin centru si acum nu mai are ce face, merge la bilanturi???

Lasă un comentariu