GALAŢI: Interviu cu Ovidiu Burcă! Ce spune managerul Oţelului despre transferuri, pregătirea de iarnă şi Brigido

Versiune tiparSend by emailPDF version

Managerul Ovidiu Burcă a acordat un interviu pentru site-ul www.PresaGalatiBraila.com, în care vorbeşte despre situaţia la zi a echipei.

R: Sunteţi mulţumit de cum decurg pregătirile?

O.B. Sunt alături de echipă în fiecare moment de la plecarea în cantonament şi pot să spun că sunt mulţumit de ceea ce am văzut. Chiar unii dintre jucători au spus că e cel mai greu cantonament pe care l-au avut până acum, dar nu asta e important, ci faptul că toţi au răspuns cerinţelor impuse. E o perioadă de acumulare la capitolul fizi,c ce trebuie să se concretizeze la începutul returului. Mai avem şi un meci amical joi, iar vineri revenim în Galaţi.

R: Cum apreciaţi valoarea jucătorilor aduşi până acum?

O.B. Cred că am reuşit să ridicăm valoarea lotului prin jucătorii aduşi până acum. Desigur, în viaţă întotdeauna îţi doreşti mai mult, dar cred eu că am făcut o campanie bună de achiziţii şi am adus jucători pe posturi unde aveam nevoie de întăriri. Am adus doar jucători care ne pot ajuta la îndeplinirea obiectivului.

R: Pe ce posturi mai aveţi nevoie de întăriri? Mai vin jucători?

O.B. În acest moment, singura poziţie pe care mai avem nevoie de un jucător nou este postul de portar. Asta nu înseamnă că n-am fost mulţumiţi de Hotoboc în tur, ba dimpotrivă. Doar că ne aşteaptă un retur de foc şi nu ne putem permite să stăm într-un singur portar. Avem nevoie de trei portari valoroşi în lot, doi îi avem, urmează să vină şi cel de-al treilea. Noi suntem în discuţii acum cu mai mulţi portari, români şi străini, sper să luăm şi cea mai bună decizie. Aşa am procedat şi până acum, ne-am fixat mai multe ţinte.

R: Cât de motivaţi îi vedeţi pe jucători în acest moment?

O.B. În primul rând mă bucur că îi vedem cum luptă la fiecare antrenament să-şi depăşească limitele. Nu există jucător din lotul Oţelului care să nu fie motivat într-un fel sau altul. Unii poate sunt motivaţi de bani, alţii din dorinţa de afirmare sau de a-şi dovedi valoarea, dar cert e că toţi sunt conectaţi la ceea ce facem. La fiecare jucător căutăm calea de motivare, pentru că de asta avem nevoie şi acesta e rolul nostru din conducere.

R: În ce stadiu financiar se află Oţelul?

O.B. În plan financiar, odată cu venirea banilor totul va fi bine. Aşteptăm banii din drepturile TV, prin care vom plăti salariile jucătorilor. Mai multe n-am ce să zic şi n-are rost să vorbim mai mult despre asta.

R: Care e situaţia lui Brigido? El a jucat din ce în ce mai puţin în finalul turului, n-a fost folosit nici în amicalul cu FC Râşnov.

O.B. Când l-am adus pe Brigido am avut referinţe foarte bune şi l-am urmărit foarte mult. A avut de suferit la capitolul fizic în tur, o problemă care n-ar trebui să mai existe pentru partea a doua de campionat, odată cu pregătirea efectuată din timp alături de echipă. Am luat decizia împreună cu staff-ul tehnic şi cu Selymeş ca el să rămână în continuare la Oţelul, pentru că e un jucător care ne poate ajuta. Are doar 23 de ani şi a jucat în cupele europene, într-un campionat puternic precum cel al Portugaliei, deci e clar că are valoare. În tur a arătat sub ceea ce poate el. E frustrant pentru un manager să vezi cum un jucător valoros nu reuşeşte să arate cel mai bun nivel al său, dar trebuie să-l înţelegem şi să-i acordăm timp pentru acomodare. E păcat să pierdem un jucător de o asemenea valoare. Cred că Brigido ne poate fi de folos şi sunt ferm convins că ne va ajuta în viitor.

R: Vor mai fi modificări de lot în sensul plecărilor?

O.B. Lotul este cel actual, plus un portar care va veni în perioada următoare. Nu va mai pleca nimeni de la Oţelul.

Lasă un comentariu