Galaţi: Global Village în campusul studenţesc gălăţean

Versiune tiparSend by emailPDF version

23 de studenţi din 17 ţări, printre care s-au numărat şi Indonezia, China sau chiar Kazahstan, au participat la o sărbătoare a tradiţiilor internaţionale. Manifestarea, numită Global Village, a fost organizată de AISEC Galaţi. Studenţii străini şi-au prezentat mâncarea tradiţională. Este vorba despre studenţi care studiază în alte ţări şi care au fost aduşi prin AISEC pentru a preda copiilor noştri lecţii despre tradiţiile lor. O studentă din Indonezia a prezentat o supă picantă tradiţională în ţara ei, dar a mai prezentat şi un obiect tradiţional de îmbrăcăminte numit batic, dar care nu are legătură cu ceea ce înţelegem noi prin asta. Un batic se face în 3 până la 6 luni şi costă până la 1.000 lei în bani românesti. Din China, studenţii au venit cu preparate gen picnick şi portofele, dar şi bani adevăraţi. O studentă din Kazahstan a adus la Galaţi mâncarea tradiţională de zi cu zi, este vorba de vinete cu roşii şi sos picant homemade.

Câţiva elevi din Galaţi au adoptat câte o ţară fără reprezentant şi au pregătit mâncăruri specifice, a fost cazul Italiei sau al Franţei. Pe lângă mâncare şi obiecte tradiţionale, studenţii străini au şi dansat pe ritmuri specifice fiecărei ţări. Ca să nu rămână datori, românii au pregătit tradiţionalul ciolan cu fasole. Şi nu oricum, ci pregătit de militari, la bucătăria mobilă a Batalionul 284 Galaţi. Maistrul militar Floricel Cercel a spus că pe lângă clasica fasole cu ciolan, a mai pregătit şi fasole simplă pentru cei care erau musulmani.

Daniel Cargiuc, preşedinte AISEC Galaţi, speră ca această invitaţie la diversitate multiculturală să fi fost pe placul tuturor. La final s-a încins şi o horă românească.

Lasă un comentariu