Galaţi: Expoziţia de fluturi vii, bucuria copiilor

Versiune tiparSend by emailPDF version

Expoziţie unică realizată de un grup de cercetători de la Complexul Muzeal de Ştiinţe ale Naturii Galaţi. Zeci de fluturii vii, exotici, ţinuţi într-o incintă specială, la o temperatură constantă, pot fi văzuţi de copii şi adulţi. În prima zi de vizitare, elevii, copiii şi adulţii au stat şi la coadă să vadă, pe viu, fluturii exotici.

Într-un balon de dimensiunile unui teren de handbal ermetic închis, cu temperatură şi umiditate tropică întreţinută artificial cu ajutorul aparatelor, un grup de cercetători ai Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturi au recreat un ecosistem ecuatorial. Aici au aclimatizat şi crescut peste o sută de fluturi exotici, care pot fi acum vizualizaţi în mediul lor natural, recreat cu ajutorul plantelor din Grădina Botanică. Te poţi întâlni acum printre ficuşi, cu fluturi din Peru, Bolivia, Mexic, India, Brazilia sau Paraguai, dar şi mai puţin cunoscuţi din Japonia, Taiwan şi China. Nu lipsesc fluturii gigant, cu anvergura aripilor de 20 cm, fluturele împărat, luna albastră, cap de bufniţă sau flacăra vie. La vederea lor, primii vizitatori, copiii, au fost extaziaţi.

„Din păcate, viaţa fluturilor este efemeră, două săptămâni, aşa că trebuie să venim mereu cu ceva nou. Expoziţia va fi deschisă până în octombrie”, a spus Mădălin Şerban, directorul Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii Galaţi.

Lasă un comentariu