Galaţi: Era plecat în Belgia la muncă, dar a fost amendat că făcea scandal în Galaţi. Vrea să dea în judecată Poliţia Locală

Versiune tiparSend by emailPDF version

A căzut cerul pe un gălăţean când a găsit în cutia poştală somaţia de plată a unei amenzi de 200 de lei pentru tulburarea liniştii publice. Fapta petrecută pe 28 februarie nu avea cum să fie comisă de către învinuit, pentru că acesta se afla în interes de serviciu tocmai în Belgia. Omul va contesta în instanţă amenda, dar e foarte curios să afle şi deopotrivă, şi poliţiştii, cine ar fi putut să ştie în amănunt până la ultima cifră din CNP, datele de identificare.

Povestea lui Gabriel Grecu începe din momentul în care a găsit în cutia poştală procesul verbal şi somaţia de plată a unei amenzi de 200 de lei pentru tulburarea liniştii publice. În vârstă de 49 ani, gălăţeanul este lăcătuş mecanic la ArcelorMittal şi între 15.februarie şi 30 mai fusese detaşat la combinatul cu acelaşi nume din Gent. Din fericire, pe lângă contractul de detaşare, omul păstrase şi cotoarele de la biletele de avion, pentru a dovedi că pe 28 nu fusese în Galaţi.

“Eu am plecat pe data de 13 februarie, am şi biletul de avion. De întors m-am întors în mai, am acte care să arate asta. Nu avea cine să îmi ştie datele din bulletin, că era nou, de abia îl schimbasem pe 8 februarie. O să îl dau în judecată pe cel care a completat acel proces verbal prin care mi-au dat amenda”, a spus Gabriel Grecu. Gălăţeanul e decis să dea poliţia în judecată, dar ar vrea să afle şi de unde au fost folosite datele lui de la un buletin de identitate scos abia cu câteva zile înainte de detaşare.

Poliţia confirmă existenţa unei contravenţii şi a unui făptuitor pe 28 februarie. Verificarea în teren a datelor unei persoane care nu prezintă buletinul se face telefonic, fără posibilitatea de a confrunta persoana în cauză cu fotografia din baza de date naţională. Aurelia Matei, Poliţia Locală Galaţi, precizează că instituţia a deschis o anchetă internă. Într-o astfel de situaţie, una dintre rezolvări o reprezintă contestarea în instanţă.

Lasă un comentariu