Galaţi: Echipa lui Pucheanu, întârziată din cauză de Vreme. Că de vremuri…

Versiune tiparSend by emailPDF version

Când Marius Stan a fost ales primar şi a adus în primărie oameni noi, pe care nimeni nu-i mai văzuse vreodată la faţă, majoritatea din Consiliul Local a votat schimbările operate în organigrama Primăriei, pe principiul “primarul îşi face echipa cu care va lucra”. Că oamenii aleşi au fost buni sau răi, este o cu totul altă discuţie (pe care am putea-o lungi la nesfârşit, fără a uita cum propria echipă a primarului l-a sabotat pe acesta – conform spuselor fostului edil -, neglijând să organizeze la timp licitaţia pentru beculeţele preelectorale de Crăciun), cert este că deşi opoziţia de la acea vreme din Legislativul local ar fi putut spune “nu” – măcar de formă, că voturi suficiente pentru a împiedica noua organigramă tot nu avea - , dar nu a făcut acest lucru.

Cutuma se pare că s-a schimbat acum, căci noul primar Ionuţ Pucheanu nu a reuşit nicicum să-şi impună noua echipă (şi noua organigramă), deşi, teoretic, PSD& Co (ALDE + unii foşti UNPR-işti rebeli) ar deţine majoritatea. Unde se împiedică atunci noua organigramă? Se pare că tocmai în votul consilierului local independent Daniela Simona Vreme!

Tărăşenia se pare că este următoarea: proiectul de hotărâre de CL privind noua organigramă a Primăriei municipiului Galaţi nu poate intra în plenul şedinţei fără avizul comisiei de fond. În acest caz, vorbim de comisia juridică, o comisie care, din nefericire pentru primarul Ionuţ Pucheanu (care a avut lipsa de inspiraţie să fie de acord ca o comisie atât de importantă, ce poate avea maxim 7 membri, să aibă doar trei membri) nu-i are ca membri decât pe: Cocu Desilia (PSD), Laurenţiu Ichim (PNL) şi independenta Simona Vreme.

Cum liberalii, fiind în opoziţie, votează împotriva organigramei primarului, degeaba Cocu Desilia a votat “pentru”, căci totul s-a împiedicat la votul consilierului local Simona Vreme. Se spune că aceasta – după ce a venit, acum două săptămâni, la şedinţa pe comisie, cu o listă nesfărşită de întrebări privind noua organigramă, întrebări la care a găsit răspunsuri - ar fi promis că va aviza proiectul, după care ar fi părăsit în grabă şedinţa, promiţând că va aviza actul înainte de şedinţa în plen. Înainte de şedinţa de CL de săptămâna trecută însă, consiliera nu a mai avizat proiectul, aşa cum a promis, motiv pentru care organigrama nu s-a supus votului CL nici în luna august!

Toate aceste informaţii sunt neoficiale, însă un lucru este cert: la trei luni de la alegerile locale, în urma cărora a fost ales primar Ionuţ Pucheanu, acesta încă nu are noua organigramă aprobată în CL. Totuşi, joia viitoare este programată o nouă şedinţă de CL, iar organigrama este pe ordinea de zi, de unde există logica concluzie că proiectul a obţinut, în cele din urmă, avizul comisiei, fie şi tacit…

Pe de altă parte, nemulţumirea membrilor PSD şi a primarului cu privire la comportamentul Simonei Vreme este îndreptată în mod greşit asupra independentei. Social-democraţii ar fi trebuit să fie nemulţumiţi chiar pe ei înşişi, căci doar consilierii locali (cu acordul primarului) au votat componenţa comisiilor de specialitate din cadrul CL, o componenţă care acum pune în dificultate aprobarea organigramei Primăriei.

În plus, schimbarea atitudinii Simonei Vreme poate fi şi un semn că aceasta îşi negociază cu maximă atenţia pretenţia de a deveni noul viceprimar al municipiului Galaţi, în locul lui Roman Apostol Picu (fost UNPR, actual PMP, cel care a fost acuzat de Marius Stan de trădare, acesta votând pentru invalidarea mandatului de consilier local al fostului primar). Cum scaunul lui Roman Apostol Picu se clatină – căci Marius Stan ar fi promis că îi va retrage sprijinul politic, iar acesta îşi va pierde mandatul – rămâne de văzut ce viceprimar nou vom avea. Simona Vreme, al 13-lea vot din tabăra PNL-PMP, ar putea înclina balanţa, la o adică, având în vedere că de cealaltă parte se află alţi 13 consilieri – PSD+ALDE.

Rămâne de văzut ce se va întâmpla la  şedinţa de CL de joia viitoare, şedinţă în care lui Marius Stan (căruia i s-a validat mandatul, săptămâna trecută) i se va oferi şi un loc într-o comisie de specialitate – cea de urbanism (probabil în onoarea realizărilor sale urbanistice din timpul mandatului său - demolarea garajelor, panourilor publicitare şi a staţiilor de autobuz). La fel de interesant rămâne de văzut dacă aleşii PNL şi PMP vor veni la şedinţă, ştiut fiind poziţia liberalilor potrivit căreia prefectul ar trebui să convoace şedinţa de CL, pentru aprobarea unui proiect privind constituirea, din nou, a Legislativului gălăţean. Dacă PNL şi PMP nu vor veni la şedinţă, iar Simona Vreme va absenta şi ea, PSD şi ALDE nu vor avea cvorum pentru anumite proiecte de hotărâre, precum bugetul sau… organigrama!

Acest material este un pamflet şi trebuie consumat ca atare.

1 Comentarii

TIMPUL (neverificat)
+1
-3
-1
Asta este ultima gluma pe care am putut sa o aud anul acesta, un singur consilier local din 27 in functie si independent pe deasupra, a reusit sa strice jocurile PSD&ALDE+ceva UNPR.Asa ca mai sunt 26 de consilieri care pot face jocurile PSD si fara independenti sau cine mai stie cine.Cred ca este o gaselnita electorala de toamna a celor din PSD, cine crede astfel de jocuri mizere a celor din PSD&ALDE care sunt niste aroganti si hapsani, ca sa-l citez pe Victor Ponta.

Lasă un comentariu