Galaţi: După ce a condus 18 ani ITM-ul, Ionel Petrea se pensionează

Versiune tiparSend by emailPDF version

Unul dintre cei mai longevivi directori de instituţii publice din judeţ (care, datorită profesionalismului, a rămas pe funcţie indiferent de conjuctura politică - cu o mică excepţie, când "sistemul" a părut că îl învinge, dar situaţia a revenit la normal după ce directorul a atacat în instanţă decizia de demitere, având câştig de cauză), Ionel Petrea, şeful ITM de la înfiinţarea instituţiei (1999) şi până în prezent, se pensionează, după ce a acumulat 45 de ani de vechime.

"A venit vremea să îmi închei activitatea în cadrul insituţiei. Peste cinci zile mă pensionez, mai exact 13 iunie este ziua în care îndeplinesc condiţiile cumulative pentru a mă pensiona. Deşi sincer eu nu aş fi dorit să mă pensionez, dar calculatorul îşi face treaba şi când ajunge la data de 13 iunie şi mai face şi o socoteală simplă în raport de anul de naştere, nu zice mulţumesc, zice out. Şi apoi dacă va fi cineva să îmi mulţumească, va fi bine, dacă nu, vom vedea. Îmi închei activitatea la ITM pe care o desfăşor din 1999, îmi închei activitatea pe care o desfăşor în cadrul ministerului Muncii din 1990, aşa încât această perioadă, plus perioada de dinainte de 1990, are un total de 45 de ani de vechime în muncă", a anunţat, astăzi, într-o conferinţă de presă, Ionel Petrea.

Petrea a fost numit inspector şef interimar al ITM Galaţi pe 1 octombrie 1999, iar de la începutul anului următor a ocupat, prin concurs, postul de inspector şef în cadrul acestei instituţii. În urma pensionării lui Petrea, funcţia de inspector şef al ITM Galaţi va fi ocupată în regim de interimat de către unul dintre cei doi inspectori şefi adjuncţi. După pensionare, Ionel Petrea a spus că îşi va dedica timpul Asociaţiei Profesionale a Inspectorilor de Muncă, organizaţie pe care a fondat-o alături de alţi colegi, care va reprezenta interesele inspectorilor de muncă.

Lasă un comentariu