Galaţi: Dezbatere publică pe tema termoficării oraşului

Versiune tiparSend by emailPDF version

Vineri, 20 mai, de la ora 11.00, la Parcul de Soft din Galaţi, va avea loc o dezbatere publică, iniţiată de administratorul special al Electrocentrale, Sinan Mustafa. Subiectul dezbaterii este identificarea de strategii (ale CET, dar şi ale altor entităţi – Electrica, Engie, administraţie publică locală, societate civilă etc) de restructurare a sistemului centralizat de termoficare.

“E clar pentru toată lumea că sunt necesare noi capacităţi de producţie şi poate chiar transport, pentru care este nevoie de fonduri (având în vedere pierderea societăţii noastre de aproximativ 400 milioane ron din relaţia cu fostul distribuitor). Ele se pot atrage, există posibilităţi şi programe. Sunt municipii şi comunităţi care au reuşit acest lucru, însă numai împreună cu aportul Consiliului Local. Trebuie însă bine înţeles şi reţinut faptul că pentru iarna care va urma şi poate chiar şi cea următoare, altă soluţie decât actualele facilitităţi de producţie şi transport nu există! Deci orice soluţie de modernizare/retehnologizare trebuie făcută în paralel, dacă nu cumva cineva îşi va asuma să lase gălăţenii fără căldură până atunci”, a declarat Sinan Mustafa.

Acesta a precizat că la dezbatere a invitat nu doar reprezentanţii administraţiei locale, ci şi reprezentanţi ai partidelor politice şi, din acest punct de vedere, “sper foarte mult în calitatea dezbaterii şi îi voi ruga pe toţi participanţii să discutăm constructiv şi profesionist, fără să transformăm discuţia într-una politică”.

Lasă un comentariu