Galaţi: De o săptămână, biroul de presă al Primăriei cloceşte programul de Ziua Marinei

Versiune tiparSend by emailPDF version

În timp ce Biroul de Presă al Primăriei municipiului Galaţi se tot lasă aşteptat cu un comunicat de presă care să prezinte activităţile organizate de Ziua Marinei, facebook-ul geme de diverse informaţii pe acest subiect, motiv pentru care te întrebi de ce instituţia publică mai are nevoie de un astfel de birou. Astfel, Biroul de Presă al Primăriei municipiului Galaţi – coordonat temporar de Toma Dumitrescu – ne-a transmis, săptămâna trecută că va transmite la începutul acestei săptămâni programul complet al manifestrărilor dedicate Zilei Marinei. Aşa au trecut şi ziua de luni şi cea de marţi (când Toma Dumitrescu a dovedit că este ocupat, fiind văzut făcându-i poze preşedintelui Klaus Iohannis, prezent la Forumul Organizaţiilor Studenţeşti din România) şi deja jumătate din ziua de miercuri iar Primăria Galaţi nu a reuşit încă să-şi informeze gălăţenii cum şi unde se pot distra în oraşul lor, cu ocazia Zilei Marinei.

Cum primul eveniment organizat la Galaţi (pe domeniul public, motiv pentru care Primăria ar fi trebuit măcar să aibă habar de el, deci să şi poată da informaţii despre el) cu această ocazia are loc joi după amiază, vă prezentăm noi câteva repere, căci la viteza de reacţie în privinţa informării de care dă dovadă Primăria avem toate şansele să treacă Ziua Marinei pe lângă Galaţi şi nici să nu ne dăm seama.    

Aşadar, joi, 11 august, în dreptul foişorului de pe Faleza Inferioară sunt programate mai multe evenimente organizate de Forţele Navale Române, aşa cum reiese de pe pagina de facebook (https://www.facebook.com/events/1745314085708491/): “Militarii Flotilei Fluviale ajung la Galați în dreptul foișorului de pe faleza Dunării, pe 11 august, continuând astfel evenimentele dedicte sărbătoririi Zilei Marinei Române (15 august)!
Începând cu ora 17:00 vă așteptăm să sărbătorim împreună cu activități fel de fel: expoziție de navomodele, expoziție de obiecte marinărești, oferte educaționale ale Forțelor Navale Române, atelier de noduri marinărești, jocuri marinărești pentru micii pirați și marinari dar și alte surprize. Pentru că un eveniment nu este complet fără invitați speciali, pe 11 august pe malul Dunării ne dăm întâlnire cu întreaga Gașcă a lui Neptun, zeul mării, care nu vine singur ci alături de cei mai temuți pirați de pe mare și frumoase nimfe . Nu rata un eveniment de excepție, dedicat Marinei!”. Tot FNR au pregătit şi pentru ziua de 15 august, un exerciţiu demonstrativ, pe Faleza Dunării, în intzervalul orar 17.00-19.00.   

Conform paginii oficiale de fb a cunoscutului Ivan Patzaichin, aflăm că acesta se va afla, luni, 15 august, la Galaţi, la de acum tradiţionalul concurs de canotci (o invenţie a sportivului, o ambarcaţiune ce foloseşte împleteşte elemente din caiac-canoe şi lotcă – ambarcaţiunea tradiţională a pescarilor lipoveni din Deltă), aflat în acest an la a patra ediţie a proiectului “Descoperă Rowmania” – un proiect de valorificare turistică şi sportivă a râurilor şi fluviului Dunărea.  

Există posibilitatea să fie organizate şi alte acţiuni, de Ziua Marinei, pe Faleza Dunării - concerte, întreceri sportive, defilarea navelor civile etc - însă cum Biroul de Presă al Primăriei Galaţi nu comunică nimic în acest sens, bănuim că vor fi făcute (dacă vor exista!) în secret!

Lasă un comentariu