Galaţi: De ce s-a scumpit biletul Transurb când condiţiile de transport sunt la fel de proaste?

Versiune tiparSend by emailPDF version

Începând cu 1 aprilie, preţul unei călătorii cu un mijloc de transport al Transurb va fi de 2 lei, nu de 1,5 lei, aşa cum este acum. Decizia a fost votată de aleşii locali, marţi, 28 martie, printr-o hotărâre care mai prevede şi alte tarife pentru abonamentele subvenţionate în diverse grade, de municipalitate şi destinate diverselor categorii defavorizate – elevi, pensionari etc.

Astfel, potrivit primarului Ionuţ Pucheanu, “pentru elevi și studenți costul pentru un abonament pe o linie va fi de 1 leu pe lună, un cost simbolic, însă esențial pentru o evidență mai precisă asupra subvențiilor pe care municipalitatea le acordă. Pentru pensionari am stabilit de comun acord cu reprezentanții lor următoarele praguri: - pentru persoanele cu pensia mai mică de 1.450 de lei, abonamentul pe o linie – 1 leu pe lună - Pentru persoanele cu pensia cuprinsă între 1.451 de lei și 2.000 de lei – reducerea pentru costul abonamentului/o linie/lună este de 75% - Pentru persoanele cu pensia cuprinsă între 2.000 de lei și 2.500 de lei – reducerea pentru costul abonamentului/o linie/lună este de 50%. Persoanele cu pensia peste 2.500 de lei vor plăti integral costul abonamentului pentru transportul în comun”.

Totodată, primarul municipiului Galaţi a decis să elimine cutuma practicată până acum de Primărie şi de toate societăţile din subordinea CL Galaţi (cu excepţia SC Administraţia Pieţelor Agroalimentare Galaţi) care beneficiau de abonamente gratuite pe Transurb pentru toţi angajaţii, indiferent dacă aceştia circulau sau nu cu Transurb. “Am constatat, de exemplu, că mulţi din angajaţii primăriei nici nu folosesc Transurb. Mi se pare ciudat ca la un salariu de 4.000 sau 7.000 de lei să nu-ţi permiţi să dai 100 de lei pe un abonament lunar, ţine de bun simţ. Înţeleg să foloseşti abonamentul de serviciu, cât eşti la treabă, dar să te duci la 10 noaptea în vizită nu e grija primăriei. Aşa că fiecare societate va trebui să-şi fixeze un număr de abonamente pentru angajaţii care merg pe teren. În cadrul Primăriei vor fi 80 de abonamente nenominale, ele vor fi luate şi predate la terminarea programului de muncă. Acelaşi lucru îl vor face toţi angajaţii societăţilor din subordinea Primăriei”, a decis primarul.

Iată şi celelalte tarife valabile de la 1 aprilie, pentru persoane fizice:

Abonament nominal, lunar valabil pe o linie

50,00

Abonament nominal,½ luna valabil pe o linie

30,00

Abonament nominal, saptamanal valabil pe o linie

18,00

Abonament nominal,lunar valabil pe doua linii

75,00

Abonament nominal, ½ luna valabil pe doua linii

50,00

Abonament nominal, saptamanal valabil pe doua linii

30,00

Abonament nominal fractionat 1 zi, valabil pe toate liniile

10,00

Abonament nominal,fractionat 7 zile, valabil pe toate liniile

25,00

Abonament nominal, lunar valabil pe toate  liniile

90,00

Abonament nominal 6 luni, valabil pe toate  liniile

450,00

Abonament nominal anual valabil pe toate  liniile

900,00

 

PERSOANE  JURIDICE

16

Abonament lunar valabil pe o linie

55,00

17

Abonament 6 luni valabil pe o linie

300,00

18

Abonament anual valabil pe o linie

600,00

19

Abonament lunar valabil pe doua linii

80,00

20

Abonament 6 luni valabil pe doua linii

450,00

21

Abonament anual valabil pe doua linii

900,00

22

Abonament ½ luna valabil pe toate liniile

80,00

23

Abonament lunar valabil pe toate  liniile

100,00

24

Abonament 6 luni, valabil pe toate  liniile

550,00

25

Abonament anual valabil pe toate  liniile

1.000,00

INSTITUÍI PUBLICE ȘI SOCIETĂȚI AFLATE ÎN SUBORDINEA CONSILIULUI LOCAL

26

Abonament lunar valabil pe o linie

28,00

27

Abonament 6 luni valabil pe o linie

150,00

28

Abonament anual valabil pe o linie

300,00

29

Abonament lunar valabil pe doua linii

40,00

30

Abonament 6 luni valabil pe doua linii

225,00

31

Abonament anual valabil pe doua linii

450,00

32

Abonament ½ luna valabil pe toate  liniile

40,00

33

Abonament lunar valabil pe toate  liniile

50,00

34

Abonament 6 luni, valabil pe toate  liniile

275,00

35

Abonament anual valabil pe toate  liniile

500,00

*Pentru abonamentele pierdute nu se eliberează duplicat.

Gălăţenii plătesc pentru rentabilizarea Transurb

Primarul municipiului Galaţi a vorbit şi despre intenţia de a reforma din temelii sistemul public de transport public în comun - prin introducerea sistemului de e-tiketing, prin eliminarea mijloacelor de transport în comun diferite care “se dublează” pe aceleaşi trasee şi printr-un sistem de valabilitate a biletelor pentru o anumită perioadă de timp, astfel încât banii plătiţi de călători să fie diferenţiaţi funcţie de distanţele parcurse. “În momentul de faţă, costul real al unui bilet este de 4 lei, dar cetăţeanul va plăti doar 2 lei, restul fiind subvenţie. Încercăm să rentabilizăm această societate, să nu mai coste atât de mult CL, banii să fie dirijaţi către investiţii, adică spre ce are nevoie municipiul. Dacă vom avea funcţionabil şi sistemul de tiketing până la sfârşitul anului sau în primărara lui 2018, vă promit că tot ce înseamnă transport în comun în Galaţi va fi regândit pe principii economice mai bune şi mai logice. Sigur, poate că la început cetăţenul va resimţi un şoc, deoarece în loc de un mijloc de transport, va folosi 2-3, dar cu acelaşi bilet”, a declarat primarul Ionuţ Pucheanu.

Cu alte cuvinte, cel mai devreme la finele acestui an sau chiar în primăvara viitoare, transportul public din Galaţi se va moderniza, moment în care, logic, s-ar fi putut aplica o majorare a biletului. În schimb, municipalitatea a pus căruţa înaintea cailor şi a majorat biletul încă de acum, nefiind exclus să mai aplice o scumpire, pe viitor, după implementarea atâtor măsuri reformatoare…

Până atunci, cetăţenii vor plăti un bilet mai scump, deşi transportul public de călători continuă să aibă mari hibe – autobuzele sunt în continuare neîncăpătoare, mai ales la orele de vârf, mijloacele de transport în comun nu au sisteme de climatizare pentru pasageri, ci doar nişte rudimentare şi minuscule geamuri, programul de funcţionare este unul inflexibil (de parcă gălăţenii nu ar mai circula prin oraş şi după ora 22.00, ca să nu mai vorbim de lipsa mijloacelor de transport în comun destinate publicului pentru anumite evenimente, precum Campionatul Mondial de Hochei ce se va desfăşura săptămâna viitoare la Galaţi şi pentru care Primăria nu dă semne că ar intenţiona să introducă nişte curse speciale pentru public, având în vedere că meciurile se vor termina undeva după ora 22.00), unele trasee au un program abernat – precum traseul autobuzului 13, care, ajunge în staţie, atenţie!, o dată la o oră şi jumătate!, multe din traseele de tramvai nu circulă – de pildă, pe strada Basarabiei ar trebui să circule cel puţin patru trasee de tramvaie (5, 6, 8 şi 42), dar în realitate nu circulă nici unul, iar exemplele pot continua.

Lasă un comentariu