Galaţi: Dacă circulaţia pe podul de la Şendreni e reluată de două săptămâni, de ce reapare semaforul?

Versiune tiparSend by emailPDF version

Deşi circulaţia rutieră pe ambele sensuri pe podul de la Şendreni a fost reluată, încă de acum două săptămâni (vezi foto 1), în această săptămână iar au apărut semafoarele de şantier, care impun circulaţia pe pod pe câte un fir, alternativ. Restricţia este menţionată şi pe site-ul CNAD, precizându-se “Circulaţie alternantă dirijată cu semafoare pe jumătate din cale pe DN 2 B Galaţi, podul Şendreni”. O informaţie care îi intrigă pe şoferii din zonă care deja au văzut, în ultima perioadă, că se circula normal pe pod, situaţie care i-a umplut de bucurie, aceştia presupunând că lucrarea a fost finalizată înainte de termen, eliminând cozile de maşini care s-au întins pe kilometri întregi, din mai, când a început lucrarea, până după jumătatea lui octombrie.

Potrivit reprezentanţilor CNADR, motivul reapariţiei semaforului de şantier care impune din nou circulaţia pe câte o bandă, alternativ, constă în faptul că firma executantă a lucrărilor de reabilitare a podului de la Şendreni, SC Luconsa M.B.SRL Galaţi, a anunţat, că în săptămâna 26-30 octombrie, va lucra la montarea rosturilor de dilataţie ale podului, fiind programate câte două zile de lucrări pentru fiecare sens de mers. Totuşi, potrivit reprezentanţilor CNADR, firma nu a executat în această săptămână lucrarea, motiv pentru care probabil că restricţia va rămâne valabilă şi săptămâna viitoare. După finalizarea acestei lucrări, circulaţia rutieră se va relua pe ambele sensuri, aşa cum s-a întâmplat şi în ultimele două săptămâni, decizie luată pentru fluidizarea traficului, deşi termenul de finalizare a lucrării este abia 18 noiembrie. Până la acea dată, după montarea rosturilor de dilataţie ale podului, nu vor mai fi efectuate alte lucrări de asfaltare sau reabilitare a carosabilului, ci doar lucrări de semnalizare a marcajelor rutiere etc.

Reamintim că, potrivit CNADR,  din 18.05 se desfăşoară lucrarea numită "întreţinere periodică a podului pe DN 2B, km 126+172”, ceea ce a presupus lucrări la "suprastructura podului  - reparaţii grinzi, refacere placă de suprabetonare, refacere hidroizolaţie, montare de noi dispozitive de acoperire a rosturilor, refacere trotuare, parapet de siguranţă; infrastructura podului - reparare elevaţii, reparare pereu sfert de con, montare dispozitive antiseismice, montare aparate de reazem etc; racordări cu terasamente și rampe). Valoarea lucrării este de 1.500.061,80 lei, fără TVA, firma executantă (SC Luconsa M.B.SRL Galaţi) având ca termen de finalizare 6 luni de la începerea lucrării, adică termenul de finalizare este 18.11.2015.

Lasă un comentariu