Galaţi: Cutremur la Danubius

Versiune tiparSend by emailPDF version

Pe data de 18 februarie 2015, Universitatea „Danubius”, Scoala Postliceală „Danubius”, Asociația „SMURD” Galați și Inspectoratul pentru Situații de Urgență  al Județului Galați organizează o simulare de evacuare în cazul unui cutremur de magnitudine mare. Evenimentul va avea loc la sediul Universităţii „Danubius”.

Organizatorii spun că exercițiul pornește de la un scenariu, în zona seismica 8, motiv pentru care este necesar să se ştie, cum să se intervină, indiferent de locul în care ne aflăm: acasă, la serviciu, în locuri publice sau în mijloace de transport.

Se va realiza un exercitiu de evacuare în caz de urgență, vor fi prezentate metode de prim ajutor medical și resuscitare cardio-pulmonară și modul de utilizare a tuturor tipurile de extinctoare.

Gălățenii care se vor afla în zona Universității „Danubius”, pe data de 18 februarie, începând cu ora 11.00, nu trebuie să intre în panică. Sirenele acustice și vizuale ale mașinilor SMURD și haosul aglomerației din jurul instituţiei de învăţământ fac parte din scenariul marelui cutremur propus de organizatorii acestui exercițiu.

În acest mod, organizatorii marchează Ziua Europeană a Numărului Unic 112, care se sărbătoreşte în fiecare an pe data de 11 februarie.

2 Comentarii

laurentiu (neverificat)
+1
-2
-1
au devenit toti experti?,...in spalari de bani ,ce pot sa ma invete astia ? fac asa ceva ,tehnici de supravietuire in oroce mediu de 30 de ani ,e curios sa ma las invatat de niste incepatori,ha ha ha ,spalati banii,ati gasit motiv sa furati
Andrei (neverificat)
+1
-1
-1
Exercitiul la ce ora este? M-am tot învârtit prin zona si nimic

Lasă un comentariu