GALAŢI: Contrabandist depistat de Omu, câinele de serviciu specializat în detectarea tutunului

Versiune tiparSend by emailPDF version

Poliţişti de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Galaţi-rutier, împreună cu inspectori vamali, au descoperit, cu ajutorul câinelui de serviciu Omu, într-un autoturism condus de un tânăr cu dublă cetăţenie, ascunse şi nedeclarate, peste 3.000 de ţigarete.

„La sfârşitul săptămânii trecute, s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Galaţi-rutier, pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei, A. N., în vârstă de 22 ani, cu dublă cetăţenie, română şi R. Moldova, conducând un autoturism marca Renault, înmatriculat în Bulgaria.

Pe timpul controlului de frontieră, câinele de serviciu Omu, specializat în detectarea tutunului, a simţit prezenţa mirosului specific, semnalând acest fapt poliţistului de frontieră. Astfel, echipa comună de control, formată din poliţişti de frontieră şi inspectori vamali, a efectuat un control amănunţit asupra autoturismului, în urma căruia au fost descoperite, ascunse şi nedeclarate, într-un locaş special amenajat în bara spate a autoturismului, 3.320 de ţigarete marca Winston, cu timbru de acciză R. Moldova”, a precizat cms. Ion Irimia, Poliţia de Frontieră Galaţi.

Conform prevederilor legale, a fost luată măsura reţinerii ţigaretelor în valoare de 1.992 lei şi a autoturismului în valoare de 22.201 lei în vederea confiscării, iar A. N. a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 5.000 lei.

Lasă un comentariu