Galaţi: Contrabandişti cu ţigări, deconspiraţi de câinele poliţist Ofa

Versiune tiparSend by emailPDF version

Poliţiştii de frontieră din Punctul de Trecere a Frontierei Galaţi-rutier, împreună cu lucrătorii vamali, au descoperit şi confiscat, ajutaţi de câinele poliţist Ofa, specializat în detectarea tutunului, aproximativ 16.000 de ţigarete pe care două persoane intenţionau să le introducă ilegal în România.

"S-au prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Galaţi-rutier, pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei, cetăţenii români Mihail C., în vârstă de 43 de ani, conducând un autoturism marca Opel, şi Marian D., în vârstă de 19 ani, conducând un autoturism marca Volkswagen Passat, ambele autoturisme fiind înmatriculate în România. Pe timpul controalelor de frontieră efectuate asupra celor două autoturisme, câinele de serviciu Ofa, specializat în detectarea tutunului, a simţit prezenţa mirosului specific, semnalând acest fapt poliţistului de frontieră. În urma verificărilor amănunţite, echipa comună formată din poliţişti de frontieră şi inspectori vamali a descoperit, disimulate în aripile şi bordul autoturismului marca marca Opel, şi într-un loc special amenajat în lonjeroanele din spate ale autoturismului marca Volkswagen Passat, 15.720 de ţigarete de diferite mărci", a precizat cms. Ion Irimia, Poliţia de Frontieră Galaţi.

Conform prevederilor legale, a fost luată măsura reţinerii ţigaretelor, în valoare de 9.186 lei, şi a autoturismului care avea amenajat loc special amenajat pentru ascunderea ţigărilor, în valoare de 11.250 lei, în vederea confiscării, iar cei doi bărbaţi au fost sancţionaţi contravenţional cu amenzi în valoare de 5.000 lei fiecare.

Lasă un comentariu