Galaţi: VIDEO Cinci percheziţii la Iveşti - Arme fără acte şi tablouri furate din Italia

Versiune tiparSend by emailPDF version

Polițiștii efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă, nerespectarea regimului armelor și munițiilor, braconaj cinegetic și neluarea măsurilor de eliminare totală a substanțelor și preparatelor periculoase devenite deșeuri. Asta după ce au efectuat cinci percheziții domiciliare la persoane suspecte că dețin la locuințele lor bunuri cărora nu le pot justifica proveniența.

„S-au efectuat cinci percheziții domiciliare la locuințele a patru bărbați din comuna Ivești, unde aveau indicii că la locuințele acestora se găsesc bunuri deținute ilegal. Au fost găsite o armă neletală de tir sportiv cu aer comprimat, un cartuș de vânătoare cal. 12, două piei de căprior, 100 de litri substanțe periculoase expirate. La locuințele percheziționate au mai fost găsite o pictură ulei pe pânză, cu dimensiuni de 2.20 x 1.40 m, o pictură ulei pe pânză, cu dimensiuni de 1.00 x 0,80 m, reprezentând o vază cu flori şi un vas cu fructe și o pictură ulei pe pânză, cu dimensiuni de 1,20 x 1,00 m, reprezentând o scenă medievală. Persoanele suspecte nu au prezentat acte care să ateste proveniența picturilor. Din cercetările efectuate, se pare că două dintre picturi ar fi fost sustrase de la o rezidență privată din Italia în anul 2013, iar o pictură a fost identificată ca fiind a unui pictor italian”, a declarat cms. Ştefan Gohoreanu, IPJ Galaţi.

Picturile au fost transferate și lăsate în custodia Muzeului de Artă Vizuală Galați, în vederea conservării în bune condiții a acestora până la definitivarea cercetărilor.

VIDEO https://youtu.be/uJoBbnq51Hk

Lasă un comentariu