GALAŢI: CERONAV construieşte cel mai modern centru de instruire

Versiune tiparSend by emailPDF version

CERONAV construieşte la Galaţi cel mai modern centru pentru instruirea personalului navigant pe ape interioare din toată Europa.

Vineri, a avut loc la Galaţi inaugurarea etapei a doua de construcţie a noului obiectiv, la care a participat secretarul de stat din Ministerul Transporturilor, Marius Humelnicu, şi care şi-a exprimat sprijinul ministerului în demersurile CERONAV, de a deveni un centru de referinţă pentru pregătirea personalului navigant pe ape interioare.

“Importanţa evenimentului constă în extinderea, dezvoltarea şi optimizarea activităţii de formare profesională continuă a celor aproximativ 6.000 de navigatori fluviali. Noul sediu va fi dotat cu simulatoare de navigaţie pe ape interioare de ultimă generaţie, care vor diversifica paleta de cursuri din domeniul fluvial şi vor permite instruirea personalului navigant conform noilor standarde europene. În acelaşi timp avem susţinerea Ministerului Transporturilor în ceea ce priveşte eforturile CERONAV, de a oferi personalului navigant pe ape interioare, posibilităţi de instruire la cele mai înalte standarde”, a declarat directorul general al CERONAV, Ovidiu Cupşa.

Suprafaţa totală a noii clădiri desfăşurată pe patru nivele este de aproximativ 2.000 mp. Investiţia, a cărei valoare totală se va ridica la suma de 4.991.056,20 lei fără TVA, va fi finalizată anul viitor.

Lasă un comentariu