Galaţi: Care criza termoficării, care criza apei potabile? Uite de ce s-au întâlnit aleşii în şedinţă extraordinară de CL!

Versiune tiparSend by emailPDF version

Luni, 23 martie, consilierii locali gălăţeni au fost convocaţi, de urgenţă, la o şedinţă extraordinară de Consiliu Local. Trecând peste faptul că desfăşurarea şedinţei nu a fost mediatizată, de Primăria Galaţi, aşa cum era firesc şi cum s-a obişnuit, până acum – măcar să ştie cetăţenii unde să meargă, având în vedere că şedinţele de CL sunt publice, iar şedinţa de luni nu s-a mai desfăşurat, ca de obicei, în sala Prefecturii Galaţi, ci tocmai la Parcul de Soft! – trebuie menţionat că, potrivit calendarului Primăriei, joi, 26 martie, este programată o altă şedinţă ordinară de CL. Ce era atât de important încât nu mai suferea o întârziere de încă trei zile? Cumva faptul că, de la 1 aprilie, există pericolul real ca întreg Galaţiul să rămână deconectat de la livrarea agentului termic, aşa cum a somat CET-ul, încă de acum o săptămână? Nu! Cumva faptul că, de mai bine de o săptămână, există gălăţeni care nu mai primesc apă potabilă la robinet, din cauză că asociaţiile de proprietari (şi nu ei, în mod direct) au datorii la Apă Canal? Nici! Poate pentru a vota aleşii locali modificarea regulamentului de funcţionare a Apă Canal,  astfel încât gălăţenii bun platnici să îşi poate face branşamente individuale de apă potabilă, aşa cum a cerut, săptămâna trecută, Consiliului Local să facă, consilierul judeţean PNL George Stângă? Ce, sunteţi copii? Atunci, poate pentru că s-au găsit soluţii reparatorii pentru miile de gălăţeni bun platnici care au tremurat, toată iarna, în apartamente, deşi nu aveau datorii la întreţinere? Din nou, nu!

Motivul şedinţei extraordinare a fost, surpriză!, tunelul. Cel puţin, aşa se înţelege, pentru că restul proiectelor de pe ordinea de zi nu pierdea nimic dacă mai aşteptau încă trei zile. Nici măcar proiectul de premiere, cu 250.000 de lei, a echipei gălăţene de hochei, căci o astfel de decizie s-ar fi putut lua chiar şi în cadrul unei şedinţe "de îndată". Ca să nu mai vorbim că jucătorii, probabil s-ar fi bucurat la fel de mult dacă ar fi primit banii respectivi şi săptămâna viitoare, după şedinţa CL de joi...

La începutul şedinţei extraordinare, primarul Marius Stan le-a adus la cunoştinţa aleşilor locali aceleaşi lucruri de care s-a plâns şi în conferinţă de presă - faptul că Guvernul nu a inclus acest proiect în masterplanul pe transporturi, dar că, odată retrimis României, spre analiză, de către CE, masterplanul ar putea, totuşi, să includă acest proiect, dacă Galaţiul va insista pe acest subiect. Cu această ocazie, primarul Marius Stan le-a cerut consilierilor locali să îl susţină şi să susţină acest proiect – „Toţi trebuie să milităm pentru că proiectul acesta ne scoate din întuneric”, a fost mesajul primarului, iar cei 17 consilieri locali prezenţi în momentul acestui apel (au absentat mulţi liberali – Sorin Ungurianu, Mihai Bucatanschi, Raul Mihailov, dar şi Dascălul Monica, Marian Avramescu, fost PPDD, actual UNPR, sau Gina Paladi – PC şi chiar viceprimarul Radu Cosca) au fost total de acord. Nici unul din aleşii prezenţi nu a pus la îndoială importanţa realizării tunelului, sau sumele imense de bani publici alocaţi pentru realizarea studiului de fezabilitate, un fapt care demonstrează că nu doar primarul Marius Stan face abstracţie de problemele reale cu care se confruntă Galaţiul, ci şi majoritatea consilierilor locali!

Aşadar, conform celor anunţate de primarul Marius Stan, miercuri, ediul se va deplasa din nou la Bucureşti, la Ministerul Fondurilor Europene, pentru a pleda cauza tunelului. Iar pentru includerea sau nu a tunelului în viitoarea variantă a masterplanului care va fi retrimisă la Bruxelles va avea un cuvânt hotărâtor de spus chiar gălăţeanul Marius Mărgărit, în care Marius Stan are încredere, chiar dacă nu ştie foarte bine ce funcţie deţine acesta la Guvern: „Chiar domnul director... sau secretar de stat..., mă rog, subsecretar de stat Marius Mărgărit a primit sarcină expresă de la ministru să facă evaluarea  foarte exactă şi corectă a tot ce înseamnă pod”.

8 Comentarii

Gimy (neverificat)
+1
+4
-1
Oameni buni, daca acest tunel nu se face, vom fi izolati total. . Si apoi nu va mai fi nevoie nici de termoficare nici de apa calda, pentru c anu va mai fi nimeni pe aici.
ober (neverificat)
+1
+29
-1
Izolați ??? Ai idee unde se va face acest tunel ? Izolați de cine sau de ce ? Ai cumva casa peste Dunăre ? Dacă apa canal îmi închide apa potabila Intru in canalizare și sparg toate țevile
Gimy (neverificat)
+1
-9
-1
Hai sa iti explic. Tunelul e singurul lucru care mai poate indrepta atentia Bucurestiului spre noi. Altfel, nici macar un drum expres nu e preconizat sa se construiasca pe aici. Spun mereu ca nu exista motive pentru o autostrada spre Galati si noi ne chinuim sa le demonstram asta. Stan e singurul care gandeste sa faca ceva pentru orasul asta si noi comentam impotriva construirii unui obiectiv important pentru Galati. Mai degraba ar trebui sa iesim in strada sa fortam mana guernuvului, sa vina cu o investitie si in aceasta zona.
belphegor (neverificat)
+1
-3
-1
Asta nu are multe idei ! Are putine dar FIXE! !!!!!!!!!!
puie (neverificat)
+1
-13
-1
Daca n-ai creier , ramai izolat, cu sau fara tunel. Ce o sa se intample daca se aproba executia tunelului? Dispar cainii vagabonzi? Se rezolva problemele termoficarii ? Vom avea un oras curat, , europen ? Masterplanul incepe in 2030, suntem tampiti sa punem botu la prostii. Nu s-au tinut de promisiunile din campania electorala, dar peste 15 ani ... Acum suntem izolati ?
Gimy (neverificat)
+1
-41
-1
Daca n-ai o autostrada spre aceasta zona, da esti izolat. Stan a adus destui investitori la Galati, numai ca niciunul nu a dorit sa ramana pentru ca nu avem idioata aia de autostrada.
Mario (neverificat)
+1
-5
-1
Daca isi atinge "FIXUL", Stan cu tunelul, se 3,14șă pe toti parlamentarii, primarii, consilierii si ce mai vreti voi, de 25 de ani incoace. Zice de ani de zile de tunelul asta si se lupta singur impotriva tuturor sa ne fie bine. Pana si unii dintre noi sunt atat de retarzi sa nu inteleaga utilitatea unui mod de traversare a Dunarii, fie ca e pod sau tunel. Stimata doamna Maria Mandita. Stim ca aveti o relatie speciala cu PNL-ul dar va rugam mult, dar mult tare de tot, nu mai aduceti in atentie numele lui George Stanga ca este umilitor pentru dumneavoastra, indiferent de suma ;) Urmeaza sa ne mai ziceti si de celalalt George din PNL, absolut anonimul deputat de Galati si de ce alti "Geogei" mai sunt prin curtea PDL-ului...aaaa, pardon, PNL-ului si ne-ati lamurit. Va rugam mult, nu mai considerati ca Galatenii sunt prosti. Stim si noi cine sunt aia si chiar nu ar trebui sa-i nominalizati, e degradant.
youandme (neverificat)
+1
+21
-1
Nu neg importanta tunelului si nici a pasarelelor din oras. Nici macar a noilor parcari sau a planului de modernizare a orasului. Dar, domnilor, intotdeauna se pleaca de la o baza sanatoasa. Nu poti face constructii futuriste daca ai proteste in strada. La ora asta nivelul de civilizatie la nivelul utilitatilor (apa rece, apa calda, caldura) a coborat in evul mediu. Apa Canal Galati a oprit apa rece la anumite asociatii si pentru cei rai platnici si pentru cei buni platnici. salut aceasta masura, ca fiind unica prin care se pot recupera banii. Dar, asigura un mijloc de a furniza apa pentru cei buni platnici. S-a dat drumul la contracte individuale din nou, dar doar pentru cei care au montat distribuitor de acum 4-5 ani. Pentru ceilalti nici nu se ia in considerare. Asta este discriminare si dispret. Primaria in loc sa faca planuri de modernizare urbanistice ar trebui sa rezolve intai problemele de baza ale societatii.

Lasă un comentariu