Galaţi: Capră despre prezidenţialele din 2009: Să câştige Băsescu, dar nu să-mi joc libertatea la ruletă

Versiune tiparSend by emailPDF version

Fostul secretar de stat Mihai Capră a fost audiat luni de parlamentarii comisiei speciale de anchetă pe marginea alegerilor prezidenţiale din 2009, unde a spus că ar fi vrut să câştige Traian Băsescu, dar nu atât de mult încât 'să-şi joace libertatea la ruletă'. 

Fostul demnitar a spus că nu crede că alegerile din 2009 au fost fraudate, dar principala vulnerabilitate a fost votul multiplu. El a precizat că Ministerul de Interne s-a achitat de sarcini şi nu a influenţat în niciun fel rezultatul alegerilor.

,,Nicio legislaţie nu poate să dea o siguranţă de sută la sută, dar eu nu cred că s-au fraudat alegerile. Este o părere pur personală. Pleacă de la o idee - nu vă ascund acum că la momentul respectiv eu îmi doream ca Traian Băsescu să câştige prezidenţialele, dar nu-mi doream atât de mult încât să mă cred inamovibil pe funcţie sau să-mi joc la ruletă libertatea. (...) Principala vulnerabilitate pe care noi am identificat-o era aceea a votului multiplu. I-am întrebat pe cei de la AEP dacă au posiblitatea să scaneze în timp real documentul de identitate al persoanelor care votează în special în secţiile speciale şi în extensie în orice altă secţie, ne-au spus că la momentul ăla nu.  Înţeleg că acum problema este rezolvată. Mai sunt câteva chestiuni care ţin şi de decizie politică, aşa că mă abţin să mă pronunţ', a declarat Capră.

Întrebat dacă modul în care s-au desfăşurat alegerile în secţiile speciale ar fi putea avantaja sau dezavantaja unul dintre candidaţi, Mihai Capră a răspuns: 'Categoric, nu'.

Mihai Capră a fost numit secretar de stat cu coordonarea prefecturilor şi ISU în toamna anului 2009, după schimbarea ministrului PSD Dan Nica şi numirea ca ministru interimar a lui Vasile Blaga. A fost secretar de stat până în mai 2012, când a demisionat. Capră a asigurat interimatul funcţiei de ministru de interne în timpul alegerilor prezidenţiale din 2009. Între 2005 şi 2008 a fost prefectul judeţului Galaţi, iar între 2006 şi 2008 preşedintele Asociaţiei Prefecţilor şi Subprefecţilor din România.

Lasă un comentariu