GALAŢI: Canicula a schimbat programul de gătit la Cantina de Ajutor Social

Versiune tiparSend by emailPDF version

Căldura greu de suportat şi pe stradă este cu atât mai greu de suportat lângă un foc încins. În aceste zile, în bucătăria de la Cantina de Ajutor Social temperaturile urcau şi la 50 de grade Celsius. Cu greu bucătăresele puteau găti. Chiar dacă sunt obişnuite de ani buni, nu este lucru puţin să poţi să stai în aburi şi lângă plita încinsă când şi afară, la umbră, sunt 37 de Grade Celsius. Tocmai de aceea s-a luat decizia ca în bucătărie gătitul să înceapă cu două ore mai devreme, ca să nu leşine bucătăresele. Şi aşa la nouă fără câteva minute dimineaţa deja mercurul din termometre mai avea trei gradaţii şi ajungea la 38 de grade Celsius.

„Când terminăm ajunge şi la 50 de grade temperatura. Mai ales când punem la fiert şi prăjit. E greu, dar de atâţia ani m-am obişnuit. Mai bem un pahar cu apă rece, ne mai ştergem cu un prosop, asta e. Oamenii aşteaptă mâncarea gătită de la noi”, spunea Gherghina Petru, bucătăreasă.

În perioada caniculei, administratorii au luat decizia decalării programului de lucru cu două ore, pentru a reuşi să se pregătească masa de zi cu zi. „Din pricina caniculei s-a luat decizia să se înceapă programul de gătit cu două ore mai devreme. Am ales şi un meniu care să poată fi pregătit mai repede, o ciorbă şi chifteluţe cu piure şi oferim şi mâncare rece”, spunea Laura Roşca, Cantina Socială Galaţi.

Asistaţii primesc tot de aici hrană rece pentru Sfânta Marie, când este zi liberă. Zilnic, câteva sute de porţii de mâncare sunt pregătite la Cantina de Ajutor Social. Mai mult de jumătate sunt destinate copiilor cu familii defavorizate.

Lasă un comentariu