GALAŢI: Campanie antitrafic - „Exploatarea ucide suflete - Alege să CUNOȘTI, Alege să nu JUDECI, Alege să PREVII”

Versiune tiparSend by emailPDF version

Acesta este sloganul sub care se desfăşoară în acest an campania care va marca Ziua Europeană de luptă împotriva traficului de persoane, celebrată anual la data de 18 octombrie.

În perioada 18 octombrie – 31 martie 2014, ANITP a lansat Campania „Exploatarea ucide suflete – Alege să CUNOȘTI, Alege să nu JUDECI, Alege să PREVII”. Scopul campaniei este acela de a contribui la reducerea cererii din perspectiva celor trei forme de exploatare - sexuală, cerșetorie, muncă - prin informarea grupului țintă și a publicului larg asupra condiției victimei, a metodelor de recrutare și a repercusiunilor legale.

Campania ANITP își propune în premieră să utilizeze mijloace inovatoare de comunicare, prin utilizarea noilor tehnologii, pentru a asigura o diseminare eficientă a mesajului antitrafic către un public larg și eterogen. „Componenta online a campaniei urmărește dezvoltarea atitudinii participative a utilizatorilor de social media prin lansarea unui concurs cu premii online, care presupune cunoașterea unor informații de bază cu privire la cele trei tipuri de exploatare și redactarea unui scurt eseu, în care concurenții trebuie să justifice de ce nu ar utiliza serviciile unei victime a traficului de persoane exploatate sexual, prin cerșetorie sau prin muncă. Cele mai creative eseuri vor fi premiate de ANITP. În paralel cu desfășurarea concursului, ANITP va promova mesaje și advertoriale online cu privire la condiția victimei, tipurile de exploatare și repercusiunile legale. Campania online va fi promovată prin rețelele de socializare cu sprijinul Centrelor Regionale ale ANITP și al partenerilor instituționali și din societatea civilă. Materialele outdoor, structurate pe trei categorii de exploatare - sexuală, cerșetorie, muncă - vor fi distribuite la nivel naţional, de către reprezentanții Centrelor Regionale, în locații adecvate potențialelor grupuri țintă vizate pentru reducerea cererii, pe categorii de exploatare. În acest sens, reprezentanţii A.N.I.T.P., vor derula o serie de activităţi preventive specifice”, a precizat cms. Cristina Tatulici, IPJ Galaţi.

Lasă un comentariu