Galaţi: Cămin studenţesc de 25 milioane lei în campusul AL.I. Cuza

Versiune tiparSend by emailPDF version

Un nou cămin studenţesc, cu 180 de locuri, se va construi în campusul AL.I. Cuza al Universităţii Dunărea de Jos din Galaţi, fiind vorba despre o investiţie de 25 milioane lei, bani care vor fi asiguraţi de la bugetul de stat. Şi asta după ce, pe 12 aprilie amplasamentul pentru noul cămin a fost predat către Compania Naţională de Investiţii pentru întocmirea proiectului.

„Universitatea este beneficiara unui proiect finanţat de Compania Naţională de Investiţii, proiect asumat în programul de guvenare, şi anume construcţia unui cămin nou cu 180 de locuri, cămin care va fi situat undeva deasupra cantinei nr.1, dacă expertiza tehnică ne dă posibilitatea să facem lucrul acesta. Investiţia va demara anul acesta. Dacă în urma expertizei se va constata că nu va suporta greutatea cantina 1, aceasta va fi demolată şi se va construi acest cămin”, a declarat într-o conferinţă de presă, directorul Direcţiei Generale Economice, Investiţii şi Relaţii Internaţionale din cadrul Universitaăţii Dunărea de Jos, Cezar Bichescu.

El a precizat că se doreşte menţinerea clădirii cantinei care ar putea dispune de săli de conferinţe, spaţii de studiu, dar şi de o cafenea pentru studenţi.

Bichescu a adăugat că până la sfârşitul acestui an se vor finaliza şi lucrările de modernizare la Căminul A, în prezent nelocuit, unde lucrările au fost începute în anul 1999.

„Va avea 203 de locuri, iar investiţia este de 5,6 milioane lei, bani de la Mibnisterul Educaţiei şi din venituri proprii, fără a lua în calcul mobilierul şi dotările electrocasnice care şi acestea se ridică la 2,4 milioane lei”, mai spus Bichescu.

La rândul său, primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu, a afirmat, în aceeaşi conferinţă de presă, că primăria va sprijini dezvoltarea campusului universitar prin sistematizarea întregii zone aferente acestor cămine.

„Parcul dintre cămine va intra într-o refacere, La momentul în care lucrările vor fi aproape de finalizare se va da o noua imagine întregii zone. Va fi regândită o zonă unde studenţii să îşi poată petrece timpul liber”, a spus Pucheanu.

Vor fi executate lucrări de reabilitare a parcului din faţa căminului A, a căilor de acces din incinta campusului, dar şi reamenajarea spaţiilor verzi şi a bordurilor.

Bichescu a precizat că este nevoie de realizarea de noi spaţii de cazare moderne întrucât există studenţi nemulţumiţi de felul în care arată actualele cămine.

„Interesul este să creăm locuri de cazare la un standard destul de ridicat. Am avut studenţi din Italia. Am încercat să îi cazăm în căminele noastre, dar au venit şi au spus - din păcate nu putem locui în căminele dvs., nu sunt la standardele noastre şi au aplecat şi s-au cazat la un hotel din Galaţi”, a mai afirmat Cezar Bichescu.

Universitatea Dunărea de Jos dispune de aproximativ 2.400 de locuri de cazare pentru studenţi.

Lasă un comentariu