GALAŢI: Boschetarii se vor adăposti într-un centru social din secolul XIX

Versiune tiparSend by emailPDF version

Municipalitatea gălăţeană a lansat astăzi proiectul „Centru Comunitar de Servicii Sociale”, destinat persoanelor defavorizate şi finanţat cu 12,6 milioane lei, aproape trei milioane euro, prin Programul Operaţional Regional 2007 – 2013.

Potrivit managerului de proiect, Adrian Bucur, perioada de implementare este de 13 luni de la data semnării contractului de finanţare, care a avut loc în luna noiembrie, darea în folosinţă fiind prevăzută pentru decembrie 2015.

Bucur a precizat că noul centru social se va dezvolta pe ruinele unei clădiri din secolul al XIX-lea, iar la finalizarea lucrărilor, imobilul va avea arhitectura tipică secolului respectiv. „Centrul social va avea arhitectura tipică secolului al XIX-lea, respectând arhitectura clădirii pe care o reabilităm şi o extindem. Practic, continuăm strategia primăriei de remodelare a centrului istoric al municipiului Galaţi”, a declarat Bucur.

În cadrul proiectului, vor beneficia de servicii de orientare, consiliere şi îndrumare 120 de persoane defavorizate, dintre care 84 vor fi selectate pentru a urma cursuri de calificare-recalificare profesională. De asemenea, 60 de persoane vor fi beneficiare ale spaţiilor de dormit cu caracter de adăpost temporar.

Potenţialii beneficiari ai proiectului sunt tinerii cu vârsta peste 18 ani care părăsesc sistemul de protecţie a copilului, mamele tinere, victime ale violenţei în familie, persoanele de etnie rromă supuse excluziunii sociale, persoanele cu venit minim garantat, persoanele aflate anterior în detenţie care nu beneficiază de suport din partea familiei.

Lasă un comentariu