Galaţi: Bătrână înşelată cu 17.000 de lei. I-au luat banii de înmormântare, sub pretextul că îi dau de pomană

Versiune tiparSend by emailPDF version

A primit un pachet cu pomană şi a rămas fără 17.000 de lei. Două ploieştence, una fiind încă neprinsă, alta arestată 30 de zile, au înşelat o gălăţeancă vârstnică, lăsând femeia fără banii de înmormântare. Sub pretextul că îi oferă pomană, femeiile au pătruns în casa victimei şi după ce i-au dat alimentele, au rugat-o să le schimbe bani. Cât timp victima a schimbat banii, una dintre femei a ţinut-o de vorbă, iar alta i-a luat plicul cu economiile. Uan dintre autoare este deja reţinută, este recidivistă, iar a doua este căutată de poliţişti.

Procurorii atrag atenţia că astfel de înşelăciuni au devenit un fenomen. Totul a început când la uşa victimei au sunat două femei şi i-au cerut să primească pomană de la un vecin care nu s-ar fi putut deplasa şi le-a însărcinat pe ele cu asta. „Probatoriul administrat în cauză, până la acest moment al urmăririi penale, a evidenţiat faptul că, inculpata, ajutată de complicea sa, suspecta Andrei Petra, care nu a fost încă depistată, s-a deplasat la domiciliul persoanei vătămate, şi, sub pretextul că a fost trimisă de un vecin să distribuie pachete cu pomană, a oferit persoanei vătămate M.A., în vârstă de 75 de ani, un pachet ce conţinea alimente şi i-a solicitat să îi schimbe o bancnotă de 200 lei, pentru a-i oferi şi o sumă de bani. Persoana vătămată, M.A., s-a deplasat în locul unde îşi ţinea banii, i-a scos, şi a schimbat bancnota, lăsând plicul cu 17.000 lei la vedere, pe patul din dormitor. În timp ce suspecta Andrei Petra i-a distras atenţia persoanei vătămate, ţinând-o de vorbă în bucătărie, inculpata Simion Garofiţa, rămasă pe casa scării, a pătruns în imobil, de unde a sustras plicul cu suma de 17.000 lei, părăsind apoi locul faptei, însoţită de complicea sa”, a precizat Diana Popa, Parchetul de pe lângă Judecătoria Galaţi.

Suma de 17.000 lei a fost economisită de victimă pentru înmormântare. Autoarele faptei au fost identificate cu concursul I.G.P.R., datorită modului de operare, care a căpătat amploare, atât în ţară, cât şi pe raza municipiului Galaţi, victimele acestora fiind, în general, persoane în vârstă şi credule.

Inculpata prinsă este recidivistă şi a fost condamnată anterior pentru fapte săvârşite în aceeaşi manieră. Ultima condamnare a fost dispusă în 2014, de Judecătoria Sectorului 5 Bucureşti, care i-a aplicat pedeapsă de 3 ani închisoare, a cărei executare a fost suspendată condiţionat, pe un termen de încercare de 5 ani.

Lasă un comentariu