Galaţi: Autocarele spre Istanbul pleacă mai mult goale

Versiune tiparSend by emailPDF version

O mână de pasageri a plecat din Galaţi către Istanbul, duminică după-amiază, la bordul unui autocar al unei firme de transpoprt persoane din Turcia. Oamenii spun fie că pleacă strict pentru afaceri sau pentru o urgenţă medicală, deoarece, altfel, ţinând cont de lovitura de stat, ar alege să rămână acasă. Este cazul familiei Danielei Arsene. Femeia pleacă împreună cu soţul şi cu cele două fetiţe la o clinică din Istanbul. Una dintre fete are cancer şi avea neapărată nevoie să ajungă la clinica turcească. "Ne e teamă, dar nu putem amâna", spunea femeia înainte de a urca în autocar.

Alţi pasageri aveau afaceri de rezolvat. Nu le pot amâna nici ei. Au auzit că situaţia s-a calmat şi speră că totul va fi bine. O altă categorie de pasageri sunt cetăţenii turci, rezidenţi în Galaţi, care pleacă acasă la Istanbul, în vacanţă. Este cazul lui Kamer Nyazi. Bărbatul spunea că, deşi a fost afectat de ce a văzut că s-a întâmplat la el în ţară, pleacă acasă având certitudinea că totul va fi bine. Turcia este o ţară puternică spunea Kamer.

Au fost şi pasageri care şi-au anulat rezervarea şi nu au mai plecat în cursă, este vorba de câte trei-patru cazuri,la Galaţi şi la Constanţa. Se vor mai urca pasageri şi din Constanţa, dar la ieşirea din România, autocarul va fi departe de a avea 48 de pasageri, cât este capacitatea lui maximă.

Lasă un comentariu