Galaţi: Armatorii pierd zilnic mii de euro pe convoi din cauza blocajelor de pe sectorul bulgar al Dunării

Versiune tiparSend by emailPDF version

Lipsa de acţiune a autorităţilor bulgare, care nu au intervenit să dragheze sectorul de Dunăre alocat lor, creează mari probleme financiare pentru transportatorii fluviali. De 40 de zile durează această situaţie şi deşi s-a încercat o discuţie cu cei în cauză, prin ministerul de resort, nu s-a rezolvat nimic. În trei puncte aparţinând sectorului bulgăresc, Dunărea are cel mult 2 m adâncime a şenalului navigabil, când ar trebui să aibă minim 2.5 m adâncime. Din această cauză, convoaiele întârzie, deoarece trebuie să se fracţioneze pentru a trece în siguranţă.

„Problemele sunt deosebit de grave pentru armatori, în sensul că orice convoi care tranzitează zona afectată, atât în amonte, cât şi în aval, este obligat să îşi treacă convoiul fracţionat, să îl desfacă şi apoi să îl refacă. Ceea ce înseamnă că un convoi format din opt-nouă unităţi are o întârziere pe parcus de cel puţin 48 de ore. Întârzierea poate fi şi mai mare dacă ţinem cont că noaptea este o aventură să faci o astfel de activitate, mai ales că poţi să pui în pericol chiar şi acel canal de trecere de 20-25 de m lăţime, care poate fi blocat. Din acest motiv, trecerile se fac numai pe timp de zi. Din această cauză, pierderile financiare sunt foarte mari. La un convoi, pierderile financiare cauzate de costurile acestor activităţi suplimentare, se ridică la aproximativ 5.000-6.000 de euro pe zi. Această situaţie o avem de aproximativ 40 de zile, iar până acum, în total, pierderile se ridică la 150.000 de euro numai pentru convoaiele care au finalizat în acest moment voiajele. Rămâne să calculăm în continuare pierderile pentru cele care sunt în curs de tranzitare a zonei. Din păcate, soluţionarea acestei probleme nu este la noi. Astfel de puncte dificile de trecere au apărut pe tot sectorul de Dunăre care este în responsabilitatea bulgarilor, de la km 375 până la km 610. Pe tot acest parcurs, fracţionăm convoaiele cam de trei ori. Din păcate şi acum ca şi în alţi ani, pierderile acestea le vor suporta toate firmele care fac o astfel de activitate, le suportă armatorii. Nimeni nu a dat nici un leu, nici măcar Ministerul Transporturilor, pentru cheltuielile suplimentare care le avem pe sectorul românesc al Dunării”, a spus Iordache Panaite, armator, director departament exploatare flotă din cadrul Companiei Naţionale de Navigaţie Fluviale Române Navrom Galaţi.

Circa 400 de unităţi de transport fără propulsie(barje) şi 30 cu propulsie (remorchere), încărcate cu 700.000 t marfă, au fost până acum afectate de această criză.

Lasă un comentariu